Ο ΠΑΟΚ το ντέρμπι με 2-1 τον Παναθηναϊκό – Διατήρησε τη διαφορά από Ολυμπιακό

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν την ανατροπή και απέναντι σε έναν αξιόμαχο Παναθηναϊκό κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο και να διατηρήσουν τη διαφορά των 3 βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που είχε κερδίσει νωρίτερα.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να μη δεχθεί πολλές φάσεις από τους γηπεδούχους, κυρίως λόγω της παρουσίας του Μέντες σαν τρίτο χαφ.

Ό,τι

άξιζε από το πρώτο ημίχρονο ήταν τα γκολ. Ο Μπέργκ στο 21' έβαλε μπροστά την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου με κεφαλιά από το ύψος της περιοχής ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Ζέκα.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σχετικά γρήγορα με πέναλτι του στο Στοχ στο 27'. Ο Κατσουράνης έβγαλε ωραία μπαλιά στο Σαλπιγγίδη, τον οποίο είχε ξεχάσει η άμυνα, ο Ρισβάνης στην προσπάθειά του να τον ανακόψει φάνηκε να τον τραβάει, αν και ο Σαλπιγγίδης πέφτει πολύ εύκολα, και ο διαιτητής έδωσε πέναλτυ. Ο Σλοβάκος, ο Μίρο Στοχ ευστόχησε και έφερε το ματς στα ίσα.

Μέχρι την ανάπαυλα δεν υπήρχε άλλη αξιοσημείωτη φάση εκτός από ένα χέρι στην περιοχή του Παναθηναϊκού λίγο πριν την ισοφάριση, για το οποίο διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ, με τον Αθανασιάδη να κάνει το 2-1 με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του αειθαλή Λίνο.

Οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μια καλή ευκαιρία με τον σκόρερ αλλά ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που πρέπει να τραβάει τα μαλλιά του με αυτά που έχασε. Ένα τετ-α-τετ του Μπεργκ, ένα σουτ του Τριανταφυλλόπουλου με τη μπάλα να αλλάζει πορεία και να περνά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χακόμπο και το πέναλτι που έχασε ο Μπεργκ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ είχε κι αυτός μια διπλή ευκαιρία με Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη με τον Καπίνο να λέει διπλό «όχι».

Το παιχνίδι έληξε με 2-1 με τον ΠΑΟΚ να μένει στο κυνήγι του τίτλου και τον ΠΑΟ να πέφτει στην 4 θέση μαζί με τον Ατρόμητο και τον Εργοτέλη να είναι πλέον τρίτος.

Τα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1 (27' Στοχ, 48' Αθανασιάδης - 21' Μπεργκ)

Ξάνθη - Απόλλων Σμύρνης 3-2 (32' Κάλβο, 41', 84' Σολάρι - 12' Πετρόπουλος, 25' Γουέλα)

Λεβαδειακός - ΑΕΛΚαλλονή 1-0 (75' Μάντζιος)

Ο.Φ.Η. - Πανθρακικός 1-1 (50' Μακρής- 26' Ρομέου)

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα