Οι Κέρβεροι, οι πύργοι και τα… πιόνια της Χρυσής Αυγής – Πως οργάνωναν τα Τάγματα Εφόδου

Αναλυτικά περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους οργανώνονταν τα Τάγματα Εφόδου πρώην μέλος της της Χρυσής Αυγής που ανήκε μάλιστα στο σκληρό πυρήνα της και πλέον έχει τεθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Ο πρώην χρυσαυγίτης παραδέχτηκε πως ο ίδιος μπήκε στο «πρόγραμμα Κένταυρος» της Χρυσής Αυγής από το 2006 και εκπαιδεύτηκε υπό τις εντολές βουλευτή ο οποίος

ήταν επικεφαλής της εκπαίδευσης. Ο μάρτυρας, που υπηρέτησε στς ένοπλες δυνάμεις, μπήκε στο σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, όπως την αποκαλεί, μετά την απόλυσή του από το στρατό το 2010. «Τον πυρήνα αυτόν αποτελούσαν 300-400 άτομα», υποστήριξε.

«Λοχαγός» και τελικός κριτής των «δοκιμασιών» ήταν ο βουλευτής υποστηρίζει ο μάρτυρας και προσθέτει: «Η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί στρατιωτικούς βαθμούς στην ιεραρχία…». «Εκπαιδευτής», μεταξύ άλλων, ήταν και ο προφυλακισμένος «πυρηνάρχης» της Τ.Ο Νίκαιας Γιώργος Πατέλης.

Η εκπαίδευση, λάμβανε χώρα, σύμφωνα με τον μάρτυρα, σε σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι ενώ η οργάνωση διατηρούσε σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο οπλισμό όπως κοντάρια και ασπίδες.

Στην κατάθεση του ο πρώην χρυσαυγίτης παρομοίασε την τακτική που εφάρμοζαν τα «Τάγματα» με εκείνη των ΜΑΤ: «Στις πρώτες σειρές της διμοιρίας ήταν οι «Κέρβεροι» οι οποίοι ήταν για την άμυνα. Περίμεναν πάντα την επίθεση των αντιπάλων. Μόλις αυτή γινόταν έβγαιναν από τις πίσω σειρές οι «Πύργοι».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα