Ο νόμος της ζούγκλας στον ΧΥΤΑ – Πόλεμος μεταξύ συμμοριών για να εξασφαλίσουν τη λεία τους

Ληγμένες φαρμακευτικές καραμέλες για το λαιμό. Αυτές ήταν το τελευταίο λάφυρο της ομάδας Ρομά που στα τέλη Νοεμβρίου εισήλθαν στον ΧΥΤΑ Φυλής και επιτέθηκαν σε χειριστή μηχανήματος ο οποίος, επιχειρώντας να κάνει τη δουλειά του, τις ανακάτευε με τα υπόλοιπα απορρίμματα.

Μόλις όμως είδαν ότι θα τους κατέστρεφε το «μεροκάματο», άρχισαν να ρίχνουν σωρηδόν πέτρες και μπουκάλια στην μπουλντόζα με αποτέλεσμα το όχημα να καταστραφεί κι ο χειριστής να καταλήξει στο νοσοκομείο με τραύματα.

Ο χειριστής που τραυματίστηκε και ενεπλάκη στο περιστατικό μίλησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και εμφανίστηκε σοκαρισμένος.

«Έπαθα σοκ. Δεν είναι λίγο να είσαι μέσα σε μια καμπίνα ένα μέτρο επί ένα και να έρχονται πάνω σου κομμάτια από γυαλιά και πέτρες», αναφέρει ο χειριστής, και προσθέτει: «Όλα έγιναν σε χρόνο ντε τε. Έλαβα εντολή από τον υπεύθυνο να καταστρέψω τα αντικείμενα “πατώντας τα”, τη στιγμή που με το που έβαλα όπισθεν αντίκρισα έναν Ρομά να σκύβει να πάρει κάτι».

Το επόμενο που θυμάται ήταν να σπάει το πίσω τζάμι της μπουλντόζας και να του επιτίθεται με πέτρες από όλες τις πλευρές.

«Μία πέτρα με χτύπησε στο χέρι, μου έφυγαν τα γυαλιά που φορούσα και κάποια από τα τζάμια μου έκοψαν το λαιμό», συνεχίζει να περιγράφει.

Αυτές είναι πάνω-κάτω οι σκηνές που διαδραματίζονται σχεδόν καθημερινά -άλλοτε σε μικρότερη, άλλοτε σε μεγαλύτερη κλίμακα- στον μοναδικό χώρο απόθεσης απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου.

Συμμορίες Ρομά μαζί με παράνομους μετανάστες εισέρχονται στον ΧΥΤΑ κάθε φορά που εμφανίζεται απορριμματοφόρο. Στόχος τους να προλάβουν πριν το περιεχόμενό του μετατραπεί σε ενιαία μάζα με τα υπόλοιπα σκουπίδια και να ξεχωρίσουν κάποια προϊόντα.

Μέσα στα απορρίμματα, τα σίδερα, τα αλουμίνια και οτιδήποτε χάλκινο αποτελεί χρυσό για τους ρακοσυλλέκτες του ΧΥΤΑ, που αψηφούν συνεπώς ακόμα και την ίδια τους τη ζωή για να τα συλλέξουν και να βγάλουν λίγα χρήματα από τα υλικά που θα πουλήσουν.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα