Ο Λαυρεντιάδης, ο «φίλος» Landon, οι …απορίες και ο απώτερος στόχος όλων

Εντυπωσιακό παραμένει το γεγονός πως υπάρχουν τόσο καλοπροαίρετοι, καλόβουλοι και ανιδιοτελείς δημοσιογράφοι και προ πάντων άνθρωποι! Ίσως αυτή να ήταν μια ιδανική εισαγωγή ώστε να περιγράψουμε με δύο λόγια την κατάσταση γνωστού δημοσιογράφου των New York Times, Thomas Landon, ιδίως μάλιστα όταν αναφέρεται στον Έλληνα επιχειρηματία και κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού, Λαυρέντη Λαυρεντιαδη.

Λίγε μέρες μόνο πριν είδαμε τον δημοσιογράφο να κάνει αναφορά μέσα από τις

σελίδας της εφημερίδα όπου εργάζεται, στον προσωρινά κρατούμενο, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη χαράσσοντας μια βαθιά υπερασπιστική γραμμή για τον «άτυχο» επιχειρηματία. Η αλήθεια είναι πως οι «κακές γλώσσες» κάνουν λόγο για στημένη καθυστέρηση του δικαστηρίου του κου Λαυρεντιάδη. Σκοπός του επιχειρηματία και της ομάδας του είναι να παρέλθει ο χρόνος προφυλάκισής του – το 18μηνο δηλαδή που ορίζει ο νόμος- ώστε να αφεθεί ελεύθερος. Βέβαια κάτι τέτοιο γίνεται πιο εύκολα όταν στο πλευρό σου υπάρχουν άνθρωποι που σε στηρίζουν, όπως Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι.

Η ομάδα Λαυρεντιάδη, ισχυρίζεται ότι ευθύνες - για την υπεξαίρεση που πραγματοποίησε στην PROTON – έχουν με τον δικό τους τρόπο και οι Αρχές που έδωσαν άδεια για την αγορά της τράπεζας, αλλά και η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, που ενάμιση χρόνο πριν του είχε πουλήσει το 33% της PROTON BANK. Μάλιστα ο κ. Thomas Landon αναρωτιέται…

Γιατί έπρεπε να πουλήσει η Τράπεζα Πειραιώς την Proton Bank και να εγκρίνει αυτή την πώληση η διοίκηση της Εποπτικής Αρχής;

Και απαντά, γιατί έτσι σωζόταν η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία κατά τον δημοσιογράφο ήταν σε δύσκολη κατάσταση και γι' αυτό έπρεπε να πουλήσει το 1/1000 του ενεργητικού της για να σωθεί!!

Όπως η αναφορά δεν μένει εκεί και ξεκινά ένας νέο κύκλος ερευνών σχετικά πάντα με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τις συγχωνεύσεις – εξαγορές, την ανακεφαλαιοποίηση, τα WARRANTS και φυσικά όλο το μυστήριο που σκεπάζει την Πειραιώς.

Μάλιστα προ ολίγων μηνών, με άλλο άρθρο του ο κ. Thomas Landon προσπάθησε να ενημερώσει τους αναγνώστες της εφημερίδας για το τι είναι τα warrants και για ποιο λόγο δίδονται στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των Ελληνικών Τραπεζών, ως εξής:

«Τα warrants είναι ένα σκάνδαλο και ο λόγος που δόθηκαν ήταν γιατί υπήρχε πιθανότητα να κερδίσει χρήματα μέσω αυτών ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς!! Αυτά σε άρθρο των N.Y.T από τον διακεκριμένο δημοσιογράφο... Άλλη περίπτωση η διατυπωμένη σε άρθρο των N.Y.T αγωνία του Thomas Landon για το πώς η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε το δίκτυο των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα. Το θέμα αυτό, όπως γνωρίζουμε, το διαχειρίστηκε το EUROGROUP, το HFSF, το D.G Comp., οι Κεντρικές Τράπεζες Ελλάδας και Κύπρου καθώς και διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες. Η ερευνητική δημοσιογραφία του Thomas Landon, όμως, έχει άλλη άποψη. Δόθηκαν και πάλι κατ' αυτόν στην «Πειραιώς», επειδή το 2007 ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος ήταν αντιπρόεδρός της.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα