MotoGP Grand Prix Αυστραλίας 2013 – Νίκη για Lorenzo, αποκλεισμός για Marquez

Σε θρίλερ εξελίσσεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP δύο διοργανώσεις πριν το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς.

Η νίκη του J. Lorenzo και ο αποκλεισμός του M. Marquez στο Grand Prix Αυστραλίας έφεραν τη διαφορά των δύο στη βαθμολογία του πρωταθλήματος στους 18 βαθμούς.

Την έκτη φετινή νίκη του πέτυχε ο Jorge Lorenzo (Yamaha)

στην πίστα του Phillip Island. Δεύτερος τερμάτισε ο Dani Pedrosa (Honda) και τρίτος ο Valentino Rossi (Yamaha) σε έναν αγώνα γρίφο.

Οι 27 γύροι που θα διαρκούσε υπό κανονικές συνθήκες ο αγώνας των MotoGP, έγιναν 26 και εν συνέχεια 19, έπειτα από απόφαση της Επιτροπής αγώνων λόγω της φθοράς των ελαστικών. Για την μεγαλύτερη ασφάλεια των αναβατών έγινε pit stop για πρώτη φορά.

Οι αναβάτες έπρεπε υποχρεωτικά, να πάρουν την δεύτερη μοτοσυκλέτα τους στην οποία είχε τοποθετηθεί φρέσκο σετ ελαστικών ή να αλλάξουν λάστιχα στην κανονική τους μοτοσυκλέτα, ως τον 10ο γύρο.

Ο J. Lorenzo διατήρησε την πρώτη θέση στην εκκίνηση, με τους αναβάτες της Honda M. Marquez και D. Pedrosa να τον ακολουθούν. Μέχρι τον πέμπτο γύρο οι τρεις τους είχαν αποσπαστεί από τους άλλους αναβάτες (V.Rossi (Yamaha), C. Crutchlow (Tech3 Yamaha) και A. Bautista(Gresini Honda).

Ο πρώτος από την τριάδα των πρώτων που μπήκε στα pits για να αλλάξει μοτοσυκλέτα ήταν ο D. Pedrosa, στις αρχές του ένατου γύρου. Ο Ισπανός έκανε λάθος και παραβίασε το όριο ταχύτητας στο pitlane με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί ότι πρέπει να χάσει μια θέση. Ο J. Lorenzo ακολούθησε στον επόμενο γύρο, την ώρα που προς έκπληξη όλων, ο Μ. Marquez έμεινε στην πίστα για ακόμα έναν γύρο.

Βγαίνοντας από τα pits o πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος έρχεται δίπλα δίπλα με τον Lorenzo στην πρώτη στροφή, ακουμπούν χωρίς ευτυχώς δυσάρεστες συνέπειες.

Φτάνοντας στον 13ο γύρο, με τον J. Lorenzo να προηγείται, τον D. Pedrosa να έχει παραχωρήσει τη δεύτερη θέση στον Μ. Marquez, λόγω της ποινής του, οι κριτές βγάζουν μαύρη σημαία στον 20χρονο Ισπανό της Honda.

Το θρίλερ ξεκίνησε στους τελευταίους γύρους, όταν άρχισε να βρέχει. Ο J. Lorenzo συνέχισε ανεπηρέαστος τον αγώνα του, ο D. Pedrosa δεν μπορούσε να ακολουθήσει και έτσι ο αναβάτης της Yamaha πανηγύρισε την έκτη του φετινή νίκη. «Ήταν ένας τρελός αγώνας!» δήλωσε ο Jorge Lorenzo και πρόσθεσε: «Ο Marc και εγώ φτάσαμε την ίδια στιγμή στην ίδια στροφή, γι' αυτό και ακουμπήσαμε».

Μάχη για την τρίτη θέση στο podium έδωσαν οι V. Rossi, C. Cructhlow και A. Bautista, με τον Ιταλό πολυπρωταθλητή να είναι ο κερδισμένος. «Ήταν ένας πολύ περίεργος αγώνας, αρκετά διασκεδαστικός! Κάναμε εξαιρετική δουλειά με την ομάδα στα pits... Είμαι ευχαριστημένος και περήφανος» δήλωσε ο Doctor.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Andrea Iannone (Pramac Ducati), Andrea Dovizioso (Ducati) και Randy De Puniet (Aspar ART Aprilia) .

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1 .Jorge Lorenzo (Yamaha) 29:07,155"

2 . Dani Pedrosa (Honda) +6,936"

3. Valentino Rossi (Yamaha) +12,344"

4. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) +12,460"

5. Alvaro Bautista (Gresini Honda) +12,513"

6. Bradley Smith (Tech 3 Yamaha) +28,263"

7. Nicky Hayden (Ducati) +32,953"

8. Andrea Iannone (Pramac Ducati) +35,062"

9. Andrea Dovizioso (Ducati) +35,104"

10. Randy De Puniet (Aspar ART Aprilia) +37,426"

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα