Ο καταζητούμενος Μαζιώτης πίσω από την ληστεία στα Μέθανα με λεία 108.000 ευρώ [εικόνες]

Ο Νίκος Μαζιώτης ήταν τελικά ένας από τους δράστες της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μέθανα Τροιζηνίας που είχε διαπραχθεί στις 25 Ιουλίου με λεία 108.359 ευρώ και 2.000 δολάρια.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» με κάθειρξη 50 ετών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία για το

θέμα, αναφέρονται ότι «στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατική δραστηριότητα και μετά την ανάλυση περιστατικών ένοπλων ληστειών, σε πιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, διακριβώθηκε ότι, ένας εκ των δύο δραστών της ένοπλης ληστείας την 25/07/2013 στο Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μέθανα Τροιζηνίας, με λεία 108.359 ευρώ και 2.000 δολάρια Αυστραλίας, είναι ο αναζητούμενος φυγόποινος ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος του Αγαμέμνωνα και της Σοφίας που γεννήθηκε το 1971. Επιπλέον εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις».

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε μάλιστα 15 φωτογραφίες στη δημοσιότητα από τη συγκεκριμένη ληστεία, σε εννέα από τις οποίες εμφανίζεται ο φυγόποινος Νίκος Μαζιώτης και η σύζυγός του Πόλα Ρούπα, οι οποίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους το φθινόπωρο του 2011, ύστερα από παρέλευση του 18μήνου της προφυλάκισής τους.

Ενώ όφειλαν να εμφανίζονται σε τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Ωστόσο, κανείς δεν εμφανίστηκε στο προγραμματισμένο ραντεβού της 20ής Ιουνίου του 2012.

Η κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους άρχισε στις 5 Ιουλίου, με καθυστέρηση 15 ημερών. Μετά την ταυτοποίηση του Μαζιώτη στη ληστεία στα Μέθανα, όπου βρέθηκε κα αποτύπωμά του, η αστυνομία εξετάζει τη συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει άλλες τέσσερις με πέντε ληστείες στην περιφέρεια, όπως αυτές στο Βελεστίνο και στο Βόλο, από τις οποίες, συνολικά, οι δράστες άρπαξαν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν στην προετοιμασία κάποιας τρομοκρατικής ενέργειας. Ο Μαζιώτης δράστης της ληστείας της Εθνικής στα Μέθανα

Την Παρασκευή μάλιστα το ζευγάρι είχε βγάλει ένα κείμενο στον αντιεξουσιαστικό ιστότοπο Indymedia όσον αφορά την Χρησή Αυγή και την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στο κείμενό τους ισχυρίζονται ότι η Νέα Δημοκρατία φέρει ευθύνη για την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής .

Όπως αναφέρουν ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων της δεξιάς στράφηκε στη Χρυσή Αυγή «ξεθάβοντας τα φασιστικά τους χαρακτηριστικά που είχαν κρύψει καθ' όλη την περίοδο της «συστημικής σταθερότητας» και της «οικονομικής ευμάρειας»».

Μιλούν για απροκάλυπτη βοήθεια προς τους νεοναζί που «μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που κατέστησε αναπόφευκτη την ανάγκη για καρατόμηση της Χρυσής Αυγής».

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα