Ο Γιάννης Αϊβάζης μιλά στο Koolnews.gr για τη Μαρία Κορινθίου, την απιστία, το καλάμι και την ζήλεια

Ο Γιάννης Αϊβάζης δεν από τους ανθρώπους που «κρύβονται» πίσω από το γυαλί και επιμένουν να χτίζουν στο μυαλό του κόσμου μια πλασματική εικόνα. Ειλικρινής και προσγειωμένος, ανοίγει τα χαρτιά του στο KoolNews.gr και μιλά για τη σχέση ζωής με τη Μαρία Κορινθίου και το φλερτ που δέχεται από άλλες γυναίκες, παρουσιάζοντας μας τα χαρακτηριστικά του απόλυτου θηλυκού.

Γράφει η Όλγα Παρθενέα-Γεωργάτσου

Δημοσιογράφοι, τηλεκριτικοί και ηθοποιοί που αποφάσισαν

να ασχοληθούν με την πολιτική δε θα μπορούσαν να λείπουν από τη συζήτησή μας μαζί του, με το Γιάννη να δίνει τις δικές του απαντήσεις σε όλους εκείνους που επιμένουν να αναπαράγουν ανακρίβειες για τη ζωή και τη δουλειά του.

Ο πιο γοητευτικός μπαμπάς της ελληνικής σόουμπιζ περιγράφει τη σχέση του με το... καλάμι και την απιστία, ενώ παραδέχεται πως χαίρεται που οι άντρες θαυμάζουν την Μαρία. Πώς είναι όμως να είσαι παντρεμένος με μια γυναίκα σαν την Κορινθίου; Αυτά και πολλά άλλα στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Που σε βρίσκουμε τον φετινό χειμώνα;

Με βρίσκετε μεταξύ τριών παραστάσεων. Τη μία εξ’ αυτών, την παιδική παράστασή μας στο θέατρο Broadway, τη σκηνοθετώ μόνο, δεν παίζω. Αναφέρομαι στο «Φαίδωνας, ο ξεχωριστός μου αδερφός», βασισμένο στο βιβλίο της Έλενας Τασιοπούλου που έχει να κάνει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς όταν έχουν ένα αυτιστικό παιδί και φυσικά τα όσα βιώνουν τα παιδιά αυτά. Συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά στην Ποντικοπαγίδα της Αγκάθα Κρίστι και ετοιμαζόμαστε για τις περιοδείες που θα ακολουθήσουν. Δεύτερος χρόνος και για το «Άνω Κάτω», την κωμωδία του Δημήτρη Μητρόπουλου, όπου σκηνοθετώ και παίζω μαζί με τη Μαρία Κορινθίου και πολλούς ακόμα φίλους και συναδέλφους.

Η τηλεόραση είναι στα σχέδιά σου;

Παρότι είχα καλές προτάσεις δεν υπήρχε χρόνος με όλες αυτές τις παραστάσεις. Δε μπορώ να πω όμως ότι με ενθουσίασε κάτι τόσο πολύ ώστε να πω πως αφήνω πίσω το θέατρο για να πάω να κάνω τηλεόραση. Φέτος είμαι σε συζητήσεις για πολύ ωραίες δουλειές και υπάρχει πιθανότητα την επόμενη σεζόν να είμαι και στην τηλεόραση.

Ποιοι είναι οι πειρασμοί του επαγγέλματος;

Σίγουρα κινδυνεύεις να καβαλήσεις το καλάμι.

Το καβάλησες;

Δε νομίζω. Ίσως προσπάθησα να το καβαλήσω λίγο και μ’ έριξε κάτω. Για να έχω επιβιώσει τόσα χρόνια πάει να πει ότι τα έχω πάει καλά μέχρι τώρα. Ότι κάποια στιγμή είχα μεγαλύτερα ιδέα για τον εαυτό μου, ναι ισχύει. Δε μπορούσα να διαχειριστώ το μέγεθος όλου αυτού που μου συνέβαινε, αργότερα όμως το’ φερα στα μέτρα μου.

Έχουν υπάρξει άνθρωποι –όχι απαραίτητα του χώρου- που έχουν πει πως είσαι περισσότερο ένας Ζεν Πρεμιέ παρά ένας ηθοποιός που τολμά να τσαλακωθεί.

Τι σημαίνει Ζεν Πρεμιέ; Αυτό είναι ένας όρος που αφορά στους γοητευτικούς και ωραίους θεατρικά άντρες στο σανίδι. Αν αυτό εννοούν, το δέχομαι και τους ευχαριστώ πολύ. Το καλοκαίρι γίνομαι 38 χρονών, μακάρι να μπορώ μέχρι τα 50 μου να αναλαμβάνω ρόλους Ζεν Πρεμιέ. Τσαλακώνομαι τηλεοπτικά και θεατρικά. Και στο «Άνω Κάτω», που παίζεται τώρα, θα δεις ότι τσαλακώνομαι πολύ.

Σου έχουν προτείνει ποτέ να κάνεις μια πιο αποκαλυπτική φωτογράφιση;

Έχω κάνει γυμνή φωτογράφιση στα πλαίσια της καμπάνιας για το Aids, για φιλανθρωπικό σκοπό δηλαδή. Πιο αποκαλυπτική από αυτή δε θα έκανα. Δεν είναι κάτι που με αφορά.

Αν δεχόταν η Μαρία πρόταση για μια νέα, τέτοιου είδους φωτογράφιση θα σε ενοχλούσε;

Όχι. Αν κρίνει εκείνη πως είναι για το καλό της ή ότι την εκφράζει τι λόγο έχω εγώ; Δε μπλέκομαι ποτέ στα επαγγελματικά της Μαρίας ούτε κι αυτή στα δικά μου. Μια δουλειά που μπορεί να αρέσει σε μένα μπορεί να μην αρέσει σε εκείνη. Τα κριτήρια είναι υποκειμενικά. Δε θα ήθελα ποτέ να της δώσω μια συμβουλή σχετικά με το τι πρέπει να κάνει ή να αποφύγει και μετά να κατηγορήσει εμένα για μια λάθος απόφαση. Τις αποφάσεις πρέπει να τις παίρνουμε μόνοι μας.

Είσαι ένας ωραίος άντρας και η Μαρία μια εντυπωσιακότατη γυναίκα. Πώς είναι να έχεις δίπλα σου μια γυναίκα σαν την Κορινθίου; Ισχύει πως η ομορφιά κομπλάρει τους άντρες;

Ίσα ίσα, πιστεύω πως οι γυναίκες είστε πιο κομπλεξικές από τους άντρες. Όταν βγεις στον δρόμο με την κοπέλα σου, δε θα δεις άλλους άντρες να την φλερτάρουν, ενώ οι γυναίκες δεν θα διστάσουν να σε φλερτάρουν ακόμα και μπροστά στη γυναίκα σου. Νιώθω πως οι γυναίκες έχετε λιγότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και περισσότερο θράσος. Πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια. Η Μαρία δε μου έχει δώσει ποτέ το δικαίωμα να θυμώσω. Είναι ωραίο να βλέπεις πως περνά η γυναίκα σου και γυρίζουν κεφάλια, πάει να πει πως τη θαυμάζουν. Ο καθένας μπορεί να θαυμάζει το ωραίο αρκεί να μην ξεπερνάμε τα όρια.

Ζηλεύεις;

Όσο πρέπει. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δε ζηλεύει. Οπότε ναι, ζηλεύω.

Θέλω να μου πεις τρία χαρακτηριστικά που κάνουν το αρσενικό άντρα και το θηλυκό γυναίκα.

Ο σωστός άντρας είναι ευγενικός και ντρόμπρος. Και όταν λέω ντόμπρος εννοώ να έχεις το θάρρος να είσαι ειλικρινής και αποφασιστικός με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Άντρας είναι εκείνος που χωρίς πολλά λόγια κάνει αυτά που πρέπει να κάνει για να προστατέψει αυτό που έχει δίπλα του. Και δε μιλάω για κλωτσιές και μπουνιές, αλλά για την ασφάλεια που παρέχει στη γυναίκα του. Μόνο αν την κάνεις να νιώθει ασφαλής μπορείς να λέγεσαι άντρας.

Η γυναίκα πρέπει να έχει θηλυκότητα και να κάνει «παιχνίδι». Δεν πρέπει να είναι προβλέψιμη. Και ποια γυναίκα δεν είναι προβλέψιμη; Αυτή που θα τραβήξει τα βλέμματα, θα θαυμάσουν το ωραίο της στήθος αλλά θα ξέρουν ότι δεν είναι εύκολη. Ότι θα δυσκολευτούν για να την κατακτήσουν. Με λίγα λόγια γυναίκα είναι αυτή που κρατάει τη θηλυκότητα για πάρτη της.

Έτσι ήταν και η Μαρία;

Έτσι είναι η Μαρία.

Στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια θεωρείσαι από τα καλά παιδιά του χώρου. Η σχέση σου με τους δημοσιογράφους ποια είναι;

Θεωρούμαι άραγε; Η σχέση μου με τους δημοσιογράφους όλα αυτά τα 14 χρόνια τα οποία υπάρχω σε αυτή τη δουλειά και στο υποτιθέμενο star system είναι πάρα πολύ καλή και έχω κάνει πολλούς φίλους. Με σέβονται και τους σέβομαι κι εγώ. Υπάρχουν οι καλοί ηθοποιοί, υπάρχουν και οι κακοί. Το ίδιο συμβαίνει και με τους δημοσιογράφους. Κάποιοι σπουδάζουν δημοσιογραφία –κι αν δεν την έχουν σπουδάσει την τιμούν και λειτουργούν σα δημοσιογράφοι- και υπάρχουν και άλλοι που επειδή δεν κοιμήθηκαν καλά ή δεν έκαναν τίποτα άλλο το προηγούμενο βράδυ, ξυπνάνε και λένε «ας γράψω ότι ο Αϊβάζης χώρισε με την Κορινθίου» ή πως «ο Αϊβάζης πλακώθηκε στο ξύλο». Κι ας μην έχει συμβεί τίποτα.

Γιατί επέμεναν να σας χωρίζουν;

Δε μπορώ να καταλάβω, ειλικρινά. Υπάρχουν αυτοί που κάνουν σωστή αναπαραγωγή και οι άλλοι που κάνουν μαλακισμένη αναπαραγωγή. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια λάθος εντύπωση για να πουλήσουν περισσότερο.

Έχει καιρό να ακουστεί ή να γραφτεί κάτι τέτοιο.

Περίμενε... Κάτσε να περάσουν οι γιορτές και βλέπουμε. Είναι μέρες καλές αυτές. Γενικά παρερμηνεύουν δηλώσεις. Για παράδειγμα, με ρώτησε ο Γιώργος Λιάγκας αν μου την έχει πέσει γκέι και του είπα πως «ναι, έχει συμβεί». Φυσικά, οι φυλλάδες και τα blogs την επόμενη μέρα έγραψαν βλακείες.

Έχεις φίλους γκέι;

Βέβαια, πολλούς. Η διαφορετικότητα του κρεβατιού σου –όπως τη λέω εγώ- δεν αφορά κανέναν.

Ποια είναι η συνταγή της επιτυχημένης σχέσης;

Κανείς δεν την ξέρει την συνταγή. Δεν ξέρω αν υπάρχει. Για να πετύχει μια σχέση πρέπει να είσαι ειλικρινής, να αγαπάς τον άνθρωπό σου, να τον γνωρίζεις όσο καλύτερα μπορείς και πάνω απ’ όλα να κάνεις βήματα πίσω, όχι μπροστά. Αν θες να κρατήσεις τον άλλο πρέπει σε πράγματα τα οποία έχεις συνηθίσει και επιμένεις να υποστηρίζεις, να μάθεις να κάνεις πίσω. Ακόμα κι αν δε θες να το κάνεις, όταν αγαπάς θα το σκεφτείς δεύτερη φορά. Για μένα, ένα παιδί είναι η καλύτερη συνταγή.

Ποια η γνώμη σου για τους κριτικούς;

Σε ότι αφορά το θέατρο, δε βρισκόμαστε στο Λονδίνο για να μπορέσουν οι κριτικοί να «κατεβάσουν» μια παράσταση. Είναι πολύ σεβαστή και ουσιώδης –τις περισσότερες φορές- η γνώμη των κριτικών θεάτρου, αλλά σε κάθε περίπτωση ο μεγαλύτερος κριτής είναι ο κόσμος που θα σου χαρίσει την τηλεθέαση και θα σου κόψει εισιτήρια στο θέατρο. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι –οι αυτοαποκαλούμενοι τηλεκριτικοί- που κρίνουν χωρίς να είναι ειδήμονες ή να το έχουν σπουδάσει αυτό. Ξυπνάς ένα πρωί και λες «εγώ σήμερα θέλω να γίνω τηλεκριτικός» και βγαίνεις να πεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι. Σεβαστή και η δική τους γνώμη, όσο αυτή δεν αγγίζει τα όρια της βλακείας. Και ξέρεις τι είναι βλακεία; Να κρίνεις χωρίς να έχεις ιδέα. Ας πάνε όλοι αυτοί που πιστεύουν ότι γνωρίζουν τα πάντα και κρίνουν τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές να αναλάβουν τα συγκεκριμένα πόστα και να έχουμε την τέλεια ελληνική τηλεόραση. Από την άλλη, με την κριτική θεάτρου ασχολούνται άνθρωποι που έχουν χρόνια εντρυφήσει στο θέατρο, από τον κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο μέχρι τον Βασίλη Μπουζιώτη.

Τι είναι αυτό που θα σε έκανε να απορρίψεις μία επαγγελματική πρόταση;

Το αν θα δεχτώ μια πρόταση ή όχι έχει να κάνει με το τι μπορώ και τι δε μπορώ να καταφέρω. Αν κάτι μου ταιριάζει θα το κάνω. Αν πιστεύω ότι δεν είναι για μένα, σαφώς θα το αποφύγω.

Αντιπάθειες με συναδέλφους σου θα σε οδηγούσαν σε μια τέτοια απόφαση;

Όχι, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Η δουλειά είναι δουλειά και οφείλεις να είσαι επαγγελματίας. Από τη στιγμή που σου αρέσει ένα project, μια σειρά, ένα κείμενο ή μια εκπομπή και πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις, καμία αντιπάθεια δε θα σε σταματήσει.

Σε έχει φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση θαυμάστριά σου;

Ε όλο και κάτι έχει συμβεί αλλά το αντιμετωπίζω πάντα με διακριτικότητα.

Δε φοβάσαι μήπως παρεξηγηθείς; Μήπως εκλάβει τη δική σου ευγένεια ως «παιχνίδι»;

Το πως θα το εκλάβει ο καθένας είναι δικό του πρόβλημα. Δεν ασχολούμαι γιατί ξέρω ποιος είμαι και μέχρι που πάω.

Τι είναι για σένα απιστία;

Σίγουρα όχι ο θαυμασμός. Το ωραίο θα το κοιτάξεις και θα το θαυμάσεις. Απιστία για μένα είναι το φλερτ. Εγώ ας πούμε γιατί να φλερτάρω μια γυναίκα ενώ είμαι παντρεμένος με τη Μαρία; Κάτι τέτοιο δεν είναι καλό. Έτσι προσβάλλω τον άνθρωπό μου.

Ποια ήταν η δυσκολότερη μέχρι τώρα στιγμή στα επαγγελματικά και ποια στα προσωπικά σου;

Στα επαγγελματικά δε μπορώ να πω ότι έχω αντιμετωπίσει κάποια δυσκολία. Από τις πιο δύσκολες στιγμές στα προσωπικά μου ήταν όταν είχε γεννηθεί η κόρη μου και εγώ έπρεπε να φύγω για τα γυρίσματα της Παταγονίας. Η Ισμήνη ήταν 6 μηνών κι εγώ έμεινα μακριά τρεις ολόκληρους μήνες.

Η Μαρία πώς αντέδρασε που έπρεπε να φύγεις; Την πείραξε;

Η Μαρία μου είπε να φύγω! (γέλια)

Κάποιοι συνάδελφοί σου έχουν ξεκινήσει να ασχολούνται με την πολιτική. Πώς το κρίνεις εσύ αυτό;

Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει στη ζωή του τόπου και έχει τις βάσεις να το καταφέρει καλά κάνει και ασχολείται. Χρειάζεται όμως να έχεις και τις εν λόγω βάσεις και όχι μόνο την απαιτούμενη δημοτικότητα.

Έχεις δεχτεί πρόταση να συμμετάσχεις σε κάποιο Συνδυασμό;

Ναι, αλλά την απέρριψα.

Συνεργασίες που θέλεις να κάνεις στο μέλλον;

Πολλές. Με τους περισσότερους από αυτούς δεν έχω δουλέψει. Δε θέλω να αφήσω έξω κανέναν. Η ζωή του ηθοποιού είναι γύρω στις 45 παραστάσεις, δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά του. Έχω χαρεί όμως συνεργασίες και θέλω να χαρώ κι άλλες. Για παράδειγμα με τον Θανάση μας, τον Θανάση τον Βέγγο που μ’ αγαπούσε πολύ και τον αγαπούσα.

The post Ο Γιάννης Αϊβάζης μιλά στο Koolnews.gr για τη Μαρία Κορινθίου, την απιστία, το καλάμι και την ζήλεια appeared first on KoolNews.

Keywords
μιλα, ζηλεια, απιστια, μαρια, ευχαριστώ πολύ, εν λόγω, φλερτ, θεατρο, ζεν, σημαίνει, καλοκαιρι, γυμνες, aids, νέα, star, system, blogs, θες, εισιτήρια, project, ευγένεια, βασεις, κινηση στους δρομους, νουμερα τηλεθεασης, θανασης βεγγος, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, η ζωη, τηλεθεαση, γκει, γνωμη, γυναικα, δουλεια, ζεν, ηθοποιοι, ηθοποιος, θαρρος, λονδινο, ομορφια, ρωτησε, τηλεοραση, φλερτ, aids, blogs, star, ανθρωπος, αρσενικο, βιβλιο, βραδυ, γιωργος λιαγκας, γοητευτικος, γονεις, γυαλι, γυρισματα, δηλωσεις, δικη, δωσει, ειλικρινα, ειλικρινης, ειπε, υπαρχει, εισιτήρια, εν λόγω, επρεπε, ευχαριστώ πολύ, ζεν πρεμιε, ζωη, ζωης, ιδεα, ιδιο, η δικη, ισμηνη, ισχυει, θες, θρασος, εικονα, κειμενο, κωμωδια, λαθος, λιαγκας, λογια, λογο, μακρια, μηνες, μπορεις, μυαλο, παντα, ολγα, ορια, ορος, παιδι, παιδια, προβληματα, πρωι, σεζον, σειρες, συγκεκριμενα, συζητηση, σειρα, συνταγη, σχεδια, τι ειναι, τρια, φυσικα, φοβασαι, φορα, χρονος, αντρες, ασφαλεια, βηματα, δικαιωμα, δουλειες, εκπομπες, ευγένεια, για σενα, project, κοπελα, μπροστα, σημαίνει, system, σωστος, θελω να, ωραιο, χαιρεται
Τυχαία Θέματα