«Ω γέροντα, την ευχή σου για ένα δημοψήφισμα» – Τι ζητάει για το μάθημα των Θρησκευτικών ο Νίκος Νικολόπουλος

Την οργή του Νίκου Νικολόπουλου - ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ηγείται του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος - προκάλεσαν (έστω και καθυστερημένα...) οι φήμες για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Αφού (προφανώς) συζήτησε το θέμα με τον γνωστό γέροντα και έλαβε την ευχή του, αποφάσισε να ζητήσει... δημοψήφισμα.

Κατέθεσε δύο ερωτήσεις

προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, υποστηρίζοντας πως οι δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου περί κατάργησης της διδασκαλίας των Θρησκευτικών προκαλούν κοινωνική δυσφορία.

(Βεβαίως, η κυρία Αναγνωστοπούλου ουδέποτε μίλησε για κατάργηση της διδασκαλίας, αλλά για απαλλαγή από τη διδασκαλία του μαθήματος χωρίς διατυπώσεις.)

Ο κ. Νικολόπουλος ζητάει να πληροφορηθεί από τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Φίλη εάν οι απόψεις της κυρίας Αναγνωστοπούλου είναι προσωπικές ή απηχούν την άποψη του υπουργείου Παιδείας και εάν υπάρχει προγραμματισμός για κατάργηση διδασκαλίας των Θρησκευτικών.

Και η «βόμβα» έχει ως εξής: «Ενδεχόμενες επιδιώξεις της κυβέρνησης για κατάργηση του μαθήματος δεν πρέπει να υλοποιηθούν με υπουργικές αποφάσεις, αλλά να παραπεμφθούν σε δημοψήφισμα, καθώς η διδασκαλία της χριστιανικής πίστης αποτελεί αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των Ελλήνων γονέων που είναι ενεργά μέλη της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας», καταλήγει ο κ. Νικολόπουλος.

The post «Ω γέροντα, την ευχή σου για ένα δημοψήφισμα» – Τι ζητάει για το μάθημα των Θρησκευτικών ο Νίκος Νικολόπουλος appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα