Ο Χίτλερ αυτοκτόνησε γιατί ήταν ακριβό το γκάζι

Απίστευτη πρόκληση από δημοφιλή ηλεκτρονική πύλη που χρησιμοποίησε το κολαστήριο του Άουσβιτς σε διαφήμιση φωταερίου!

Πάγωσαν εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου όταν σε ιστοσελίδα του Ταλίν εμφανίστηκε η φωτογραφία της πύλης του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Άουσβιτς με μεταφρασμένη την περίφημη επιγραφή «Arbeit macht frei» («Η εργασία σε ελευθερώνει») και από κάτω τη διαφήμιση της εταιρείας: «Φωταέριο για θέρμανση – εύχρηστο, πρόχειρο και αποτελεσματικό»!

Οι αντιδράσεις φυσικά ήταν

οργισμένες και άμεσες. Κυβερνητική πηγή της Εσθονίας χαρακτήρισε «απρόσεκτη» την εταιρεία GasTerm Esti, η οποία απέσυρε αμέσως τη φρικαλέα διαφήμιση. Όταν, όμως, ο διευθυντής της εταιρείας, Σβεν Λίνρος, ζήτησε συγγνώμη προκάλεσε νέες αντιδράσεις καθώς προσπάθησε να αστειευτεί με παντελώς άκομψο τρόπο. «Ο Χίτλερ αυτοκτόνησε γιατί… έλαβε τον λογαριασμό του φωταερίου», είπε.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που φωτογραφίες του στρατοπέδου χρησιμοποιούνται με τόσο προκλητικό, κι απάνθρωπο για όσους βασανίστηκαν στο κολαστήριο, τρόπο.

Στο Ντουμπάι, ένα γυμναστήριο διαφημιζόταν επί εβδομάδες ηλεκτρονικά αλλά και στον Τύπο με μια φωτογραφία του Άουσβιτς και λεζάντα τη φράση «Αποχαιρέτισε τα κιλά σου».

Keywords
Τυχαία Θέματα