Ο χαμένος χρόνος του “In Time”

Το trailer σε ψήνει να την δεις. Το ίδιο και το στόρι. Τότε ποιο το πρόβλημα; Ότι όταν τελειώνει το “In Time” πιστεύεις ότι είδες λάθος ταινία.

Από τον Φροίξο Φυντανίδη

Δεν είμαι κριτικός κινηματογράφου, άρα δεν θα χρησιμοποιήσω ορολογίες και βαρύγδουπες λέξεις. Και είμαι σίγουρος ότι έχω χάσει αρκετές λεπτομέρειες κατά την διάρκεια του φιλμ, που ένα εξειδικευμένο μάτι θα τις πρόσεχε. Όμως είμαι θεατής και κάπως έτσι θα κρίνω το “In Time”…
Η αλήθεια είναι πως όταν είχα πρωτοδεί το trailer του πριν

από λίγο καιρό ενθουσιάστηκα. Βλέπεις είμαι fan του “Matrix” και έχω ένα κολληματάκι με τις sci-fi / action / το λες και thriller ταινίες. Και με μια πρώτη ματιά το “In Time” έδειχνε να τα καλύπτει όλα αυτά – με αρκετά πρωτοποριακό σενάριο και πάρα πολύ καλό καστ, τι θα μπορούσε να πάει στραβά;

Ε, λοιπόν, τα πάντα πήγαν στραβά. Το σενάριο τελικά ήταν πρωτοποριακό, αλλά μόνο στην ιδέα του. Γιατί όσο προχωρούσε η πλοκή της ταινίας, τόσο πιο ξενέρωτα έμοιαζαν όλα. Ενώ ξεκινάει και σε βάζει σε έναν κόσμο που οι άνθρωποι κάνουν συναλλαγές με χρόνο από τη ζωής τους, χωρίς ποτέ να μεγαλώνουν, απλά να πεθαίνουν όταν τελείωνε το “time cash”, στο τέλος το “In Time” κατέληξε να είναι ένα “Bonnie and Clyde” του μέλλοντος. Από το 20λεπτο και μετά, το όλο θέμα περιστρεφόταν γύρω από τον έρωτα ανάμεσα στην Amanda Seyfried και στον Justin Timberlake, δηλαδή το πλουσιοκόριτσο και τον επαναστάτη που θέλουν να σώσουν τον φτωχό κόσμο από τους κακούς πλούσιους και παράλληλα να σώσουν και τον εαυτό τους. Boring και προβλέψιμο του τι θα συμβεί, που απλά ήθελες να δώσεις συγχαρητήρια στον άνθρωπο που έφτιαξε το trailer!

Όσο για τους δύο πρωταγωνιστές μια χαρά παίζουν, αλλά αυτό δεν αρκεί για να απογειωθεί η ταινία. Και το ίδιο ισχύει για τα υπόλοιπο καστ, με τον Cillian Murphy να κλέβει την παράσταση – όσο μπορούσε δηλαδή σε μια τέτοια ταινία. Ενώ για sci fi movie δεν έχει και κανένα εφέ που θα σε αφήσει με το στόμα ανοικτό.

Κοινώς, η ταινία δεν είναι για σινεμά, το σκέφτεσαι για DVD, ενώ αν στο δανείσει κανένας φίλος σου ακόμα καλύτερα. Και αν το “time cash” στο χέρι σου αποτελείται από 13 ψηφία τότε μόνο δες την και δεύτερη φορά. Διαφορετικά είναι χαμένος χρόνος.

Διαβάστε ακόμα:

* Ο 3D εφιάλτης του Τιτανικού

* Μια επικίνδυνη μέθοδος

* Οι 10 πιο αποτυχημένες κριτικές

Keywords
Τυχαία Θέματα