Ο Χαϊκάλης δεν αποκαλύπτει το όνομα του επιχειρηματία που του έδωσε 3 εκατ. ευρώ – Γιατί;

«Θολή» είναι προς το παρόν η υπόθεση που αφορά την καταγγελία του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη περί χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η αποκάλυψη η οποία έγινε αρχικά μέσω του Λάκη Λαζόπουλου στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Παύλος Χαϊκάλης με τηλεφωνική παρέμβαση αφορά προσφορά περίπου 3 εκατ. ευρώ προκειμένου να βοηθήσει στην εκλογή

του Σταύρου Δήμα στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Η υπόθεση όμως δεν ξεκίνησε στα τηλεοπτικά πάνελ. Αυτή είναι η δεύτερη πράξη του δράματος, καθώς όπως είπε και ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, «έχω δώσει κατάθεση στον εισαγγελέα εφετών, κ. Παναγιωτόπουλο και στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Αθηνών κ. Ισίδωρο Ντογιάκο».

Όπως όμως δημοσιεύει το protothema.gr, ο Παύλος Χαϊκάλης των Ανεξάρτητων Ελλήνων αρνήθηκε, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του Εισαγγελέα, να κατονομάσει τον άνθρωπο που προσπάθησε να τον εξαγοράσει, ενώ ούτε από τα στοιχεία που προσκόμισε προκύπτει η ταυτότητα του ανθρώπου, καθώς ακούγεται μόνον μια ανδρική, μη αναγνωρίσιμη, φωνή. Το μόνο που ανέφερε ο κ. Χαϊκάλης για το επίμαχο πρόσωπο ήταν πως πρόκειται για επιχειρηματία, γνωστός πάντως στον οικονομικό και πολιτικό κόσμο...

Η κινητοποίηση της Εισαγγελίας ήταν άμεση, ο κ. Παναγιωτόπουλος ερεύνησε το υλικό που του παραδόθηκε αλλά δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την καταγγελία. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης οι συζητήσεις μεταξύ του ιδίου και του προσώπου που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει έγιναν σε τρία διαδοχικά ραντεβού, στις 5 και στις 6 Δεκεμβρίου και το τελευταίο στις 13 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Χαϊκάλη, το πρόσωπο που τον προσέγγισε επικαλείτο ονόματα τρίτων πολιτικών για να τον πείσει.

Σε κάθε περίπτωση από την Εισαγγελία τονίζεται ότι παρά την έρευνα που έγινε η καταγγελία Χαϊκάλη δεν στοιχειοθετήθηκε. Έτσι δημιουργείται το εύλογο ερώτημα «γιατί ο Παύλος Χαϊκάλης κάνει... μισές δουλειές;». Από την μία κάνει μία αποκάλυψη «βόμβα» από την άλλη όμως δεν βοηθά την εισαγγελία στην γρηγορότερη επίλυση της υπόθεσης. Αρνείται να δώσει ονόματα και κατά συνέπεια μετατρέπει μόνος του την καταγγελία του σε έωλη.

Σκουρλέτης: Οι αποκαλύψεις επηρεάζουν την εκλογική διαδικασία

Με παρέμβασή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι οι αποκαλύψεις που έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος, επηρεάζουν την εκλογική διαδικασία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Η αποκάλυψη δεν γίνεται σε έναν ουδέτερο χρόνο, επιβάλλεται η εισαγγελία να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καθώς μετά και την πρώτη ψηφοφορία το θέμα επηρεάζει την εκλογική διαδικασία», τόνισε. [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]

The post Ο Χαϊκάλης δεν αποκαλύπτει το όνομα του επιχειρηματία που του έδωσε 3 εκατ. ευρώ – Γιατί; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα