Ο Άραβας πρίγκιπας που θέλει τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας [εικόνες]

12:44 6/5/2014 - Πηγή: KoolNews

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Σαουδικής Αραβίας, ένας από τους πλουσιότερους του κόσμου. Ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ του βασιλικού οίκου των Αλ Σαούντ ο οποίος πέρυσι μήνυσε το Forbes που τον κατατάσσει στην 32 θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου με περιουσία 20,2 δισ.

Ο ίδιος -όπως και το Bloomberg άλλωστε- υποστηρίζει ότι η περιουσία του ξεπερνά τα 30 δισ. και αυτό τον κατατάσσει αυτόματα μέσα στην πρώτη 20άδα.

Το… χόμπι του είναι τα λεφτά και οι επενδύσεις. Εχει ιδρύσει και διοικεί μια από τη μεγαλύτερη

εταιρεία συμμετοχών του κόσμου την Kingdom Holdings. Μεγάλη του αγάπη είναι τα ξενοδοχεία. Είναι βασικός μέτοχος στην παγκόσμια αλυσίδα Four Seasons. Ιδιοκτήτης του ξενοδοχείο George V στο Παρίσι (γνωστό στην Ελλάδα από το γάμο του Ακη Τσοχατζόπουλου) και του Savoy στο Λονδίνο.

Για το λόγο αυτό βρέθηκε στην Ελλάδα όπου μίλησε στο συνέδριο του Economist και συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, ο σαουδάραβας κροίσος ενδιαφέρεται για η διαχείριση του Αστέρα της Βουλιαγμένης αλλά και για το Grand Resort στο Λαγονήσι, η εκμετάλλευση του οποίου γίνεται από τον όμιλο Μαντωνανάκη.

Στα 59 του χρόνια ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ θεωρείται ότι έχει παγκόσμια επιρροή και κατά καιρούς συναντάται με όλους τους ηγέτες και τους πρωθυπουργούς των κρατών στα οποία επενδύει.

Μέσω της Kingdom Holdings έχει μετοχές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρείες κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας όπως ηCitigroup, η Apple, η Walt Disney, η Time Warner, η Motorola, η News Corporation. Το 2012 εξαγόρασε μετοχές του Twitter αξίας 300 εκατ. δολαρίων, οι οποίες κοστίζουν σήμερα πάνω από ένα δισ. δολάρια.

Φυσικά κυκλοφορεί μόνο με ιδιόκτητα αεροσκάφη ένα Boeing 747, ένα Airbus 321 και ένα Hawker Siddeley 125 και την κορωνίδα του, ένα αεροσκάφος Airbus 380 που αγόρασε έναντι 280 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ανιψιός του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα είναι ο πρώτος ιδιώτης που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ένα ιπτάμενο παλάτι. Το τριώροφο επιβατικό αεροσκάφος διαθέτει αίθουσα συνεδριάσεων και δεξιώσεων, τέσσερις VIP σουίτες πέντε δωματίων έκαστη (περιλαμβάνει γραφείο, ιδιωτική τραπεζαρία και ένα γυμναστήριο με σάουνα και όργανα γυμναστικής), ένα δωμάτιο για παιχνίδια ή και αθλητικές δραστηριότητες μέχρι και χαμάμ.

Εχει στην κατοχή του σπίτια – παλάτια σε όλο τον κόσμο, και δύο mega yacht.

Το ένα είναι μήκους 85, 9 μέτρων (το οποίο μάλιστα έχει κάνει και ένα κινηματογραφικό πέρασμα από την ταινία «Ποτέ μην λες ποτέ» του Τζέιμς Μποντ και to διαβόητο Azzam μήκους 173 μέτρων , αξίας 500 εκατ. δολαρίων.

1 από 26 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Ο πρίγκηπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ του βασιλικού οίκου Αλ Σαούντ σε όλο του το μεγαλείο

Μπροστά στις εταιρείες μετοχές των οποίων κατέχει

Παγκόσμια προσωπικότητα, κυριαρχεί στα εξώφυλλα

Με το διοικητικό του συμβούλιο

Τυπική αραβική επίδειξη πλούτου

Η έδρα της Kingdom Holdings

Τα σχέδια για τις μελλοντικές επεκτάσεις

Με τον Μπιλ Γκέιτς

Με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Με τον πρόεδρο Μπους τον νεότερο και τον Χόσνι Μουμπάρακ

Με τον πρίγκιπα Κάρολο της Αγγλίας

Αγκαλιά με τον Νικολά Σαρκοζί

Το boeing 747 είναι παλιό και ξεπερασμένο

Το Airbus A380 είναι το απόλυτο φετίχ

Ο θρόνος μέσα στο αεροπλάνο

Αν πεινάσεις την ώρα της πτήσης…

Το azzam ένα από τα μεγαλύτερα mega yacht του κόσμου. Και τα ακριβότερα

Με τη σύζυγό του

Με τη σύζυγό του

Με τη σύζυγό του

Με τα παιδιά του

Με τα παιδιά του

Με τα παιδιά του

Στιγμές χαλάρωσης στη θάλασσα

Μια… ταπεινή Rols

Το range rover έχει γίνει παλιοσίδερα σε μια στιγμή απροσεξίας. Ο ίδιος πάντως βγήκε σώος

"]

Keywords
Αναζητήσεις
τι χομπη εχουν η αραβες
Τυχαία Θέματα