Ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει για εσάς το μενού του Αγίου Βαλεντίνου – Θα πείτε όχι;

Στρώστε τραπέζι για δύο και προετοιμαστείτε για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Ο Άκης Πετρεζίκης μαγειρεύει για εσάς και το άλλο σας μισό και σας χαρίζει ένα μοναδικό ημερολόγιο που θα δώσει άλλο νόημα στο αγιοβαλεντινιάτικο μενού σας.

14 Φεβρουαρίου λοιπόν! Η μέρα γιορτής της αγάπης και του έρωτα!

Μία μέρα του χρόνου που μερικούς τους τρομάζει, σε άλλους πάλι δεν αρέσει, πολλοί ανυπομονούν να την περάσουν με τους αγαπημένους τους και άλλοι πάλι αγχώνονται για να βρουν έξυπνες και πρωτότυπες

ιδέες για να ικανοποιήσουν το ταίρι τους!

Γι’ αυτό και ο Άκης είπε να σας λύσει τα χέρια, δημιουργώντας ένα μοναδικό μενού για 2 άτομα! Αν πάλι θέλετε μπορείτε να διπλασιάσετε τις ποσότητες στις συνταγές και να περάσετε μία όμορφη Κυριακή με φίλους σας και πολλή πολλή αγάπη!

Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε το μοτίβο του κλασσικού κόκκινου χρώματος που επιβάλλει η μέρα αυτή για να στρώσετε ένα επίσημο τραπέζι! Προτιμήστε τις γήινες αποχρώσεις και τα vintage μοτίβα και να είστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιάσετε! Μπορείτε όπως κι εγώ να φτιάξετε μόνοι σας, τα σουβέρ, το runner ακόμα και τις θήκες για τις χαρτοπετσέτες! Φαντασία να υπάρχει και είμαι σίγουρος ότι θα στολίσετε το τραπέζι υπέροχα!

Είστε έτοιμοι; Ξεκινάμε!

Καλωσόρισμα

Ναπολεόν με μπισκότα από raspberries και κρέμα τυριού!

Ένα δροσερό και ελαφρύ ορεκτικό για να ξεκινήσει καλά η βραδιά σας! Συνδυάστε το με έναν αφρώδες κρασί που ταιριάζει υπέροχα με την οξύτητα των φρούτων!

Πρώτο πιάτο

Σούπα παντζάρι με κρέμα σαφράν και άρωμα πορτοκαλιού!

Ζεστή, υπέροχη σούπα που θα σας ανοίξει την όρεξη! Αρωματική και με όμορφο χρώμα...ότι πρέπει για ένα μήνα σαν το Φεβρουαρίο που έχει και κρύο! Συνδυάστε το με ένα παγωμένο λευκό φρουτώδες κρασί.

Κυρίως πιάτο

Κοτόπουλο με καπνιστό μπέικον, κρέμα καρότου και σάλτσα από φρούτα του δάσους!

Ένα ιδιαίτερο αλλά εύκολο πιάτο για να εντυπωσιάσετε!

Η επιλογή του κρασιού για αυτό το πιάτο θα μπορούσε να είναι ένα κόκκινο με πολλές τανίνες!

Επιδόρπιο

Cheesecake Πάβλοβα!

Και ναι είναι τόσο νόστιμο όσο φαίνεται! Μοιραστείτε το με το ταίρι σας ...άλλωστε σε αυτό το σημείο, αν έχουν πάει όλα καλά τότε ο αγαπημένος σας θα σας έχει ερωτευτεί ήδη! Και σίγουρα με ένα γλυκό σαν κι αυτό θα ταίριαζε ο αφρώδης οίνος!

Και κάπως έτσι θα κλείσει αυτό το υπέροχο, από την αρχή μέχρι το τέλος, τραπέζι! Είμαι σίγουρος πως δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε σε αυτό τον απόλυτο πειρασμό και γιατί άλλωστε να το κάνετε;

Καλή σας απόλαυση!

Πηγή: akispetretzikis.com

The post Ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει για εσάς το μενού του Αγίου Βαλεντίνου – Θα πείτε όχι; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα