Ντομπρόβσκις: Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Την πεποίθηση ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο κ. Ντομπρόβσκις εκτιμά ότι τα στοιχεία της Eurostat για το πρωτογενές της Ελλάδας, θα είναι πολύ καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, δίνοντας έτσι ένα σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί στην

κυβέρνηση έναντι του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, μια επί της αρχής συμφωνία επιτεύχθηκε το Σαββατοκύριακο στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους διεθνείς πιστωτές μας.

Το προσχέδιο αυτής της συμφωνίας προβλέπει ότι η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με βάση το πιο αισιόδοξο σενάριο της Κομισιόν ενώ «έκτακτα μέτρα» θα ληφθούν προληπτικά αν δεν επαληθευτεί το σενάριο του ΔΝΤ.

Ο κ. Ντομπρόφσκις ρωτήθηκε κατά πόσο θεωρεί εφικτή μια συμφωνία πριν την 1η Μαΐου και απάντησε ότι η Κομισιόν δεν βάζει προθεσμίες, τονίζοντας με νόημα ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει το περασμένο φθινόπωρο.

The post Ντομπρόβσκις: Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα