Αναγνωστοπούλου: Ανοίγει ο δρόμος για τη φοίτηση προσφύγων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ανοίγει ο δρόμος για να φοιτήσουν σε ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ τα παιδιά προσφύγων από τη Συρία και άλλες χώρες, σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», η κυρία Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι το ζήτημα συζητήθηκε στην πρόσφατη σύνοδο πρυτάνεων στη Μυτιλήνη, ενώ ανάλογες συζητήσεις γίνονται και στο Συμβούλιο της Ευρώπης για

να καταλήξουν σε έναν πίνακα κριτηρίων.

Σε ερώτηση αν τελικά θα επανέλθει η «βάση τού 10» για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα να αλλάξει οτιδήποτε αυτή τη στιγμή, με δεδομένο, όπως είπε, ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε εξεταστική περίοδο και δεν μπορούν να αναστατώνονται οι μαθητές αυτή τη στιγμή. Ό,τι ίσχυε, ό,τι ισχύει, αυτό θα ισχύσει και τα παιδιά το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να διαβάσουν, να ηρεμήσουν, να χαλαρώσουν τώρα το Πάσχα και να έχουν καλή επιτυχία», κατέληξε.

Για το ζήτημα των επικείμενων αλλαγών σε Γυμνάσιο και Λύκειο, η κυρία Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει οτιδήποτε.

The post Αναγνωστοπούλου: Ανοίγει ο δρόμος για τη φοίτηση προσφύγων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα