Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα εκπλήρωσε τα προαπαιτούμενα, εκταμιεύεται η δόση

Στα αποτελέσματα του Euroworking Group αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως το Euroworking Group συμφώνησε ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη δόση από τον ESM.

Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση

του μηχανισμού, ο ESM θα συνεδριάσει τη Δευτέρα για την εκταμίευση.

Υπενθυμίζεται ότι το Euroworking Group επιβεβαίωσε πως πληρούνται οι όροι για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ, καθώς και για το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης, όταν αυτό καθοριστεί με ακρίβεια.

Αν και η εισήγηση από τους θεσμούς ήταν θετική, σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανία προσπάθηκε να μεταθέσει την απόφαση για το Eurogroup της Δευτέρας.

Προκειμένου να αποτραπεί μια εικόνα νέας εμπλοκής, αποφασίστηκε όσες χώρες θέλουν να υποβάλουν διευκρινιστικές ερωτήσεις επί των προαπαιτουμένων που ψηφίστηκαν από την ελληνική Βουλή, να το κάνουν έως τις 3 η ώρα Ελλάδος το Σάββατο.

Κατόπιν αυτού, κι αφού δοθούν οι διευκρινίσεις από τους θεσμούς και την Αθήνα, η συμφωνία θα κλειδώσει αυτόματα χωρίς τη σύγκληση νέου Εuroworking Group. Το EWG κατέληξε σε ευρεία συμφωνία σχετικά με την ολοκλήρωση των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πρώτο σετ προαπαιτούμενων μέτρων που αφορούν στον χρηματοπιστωτικό τομέα και είναι για την επιτυχή διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εurogroup Μισέλ Ρέινς.

Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM προκειμένου να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]

The post Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα εκπλήρωσε τα προαπαιτούμενα, εκταμιεύεται η δόση appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα