Αναβλήθηκε το ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακός, πεδίο μάχης η Λεωφόρος [Βίντεο]

Δεν άρχισε ποτέ το ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακός, καθώς η Λεωφόρος έγινε πεδίο μάχης.

Η ματαίωση του «αιωνίου» ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό έμελλε να γράψει μία ακόμη μελανή σελίδα στην ιστορία του αθλήματος.

Ο διαιτητής Παππάς, έκρινε πως οι φωτοβολίδες που έπεσαν περίπου μισή ώρα πριν από τη σέντρα, ήταν αρκετά για να επιφέρουν την οριστική ματαίωση του αγώνα περίπου στις 20:00.

Με την ανακοίνωση της απόφασης το «Απόστολος Νικολαΐδης»

μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, καθώς οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στο γήπεδο και υπήρξαν σφοδρές συμπλοκές με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Δύο-τρεις κουκουλοφόροι παραβίασαν την πόρτα στην θύρα 13 και μπήκαν στο γήπεδο. Ο ένας κρατώντας ένα καπνογόνο κατευθύνθηκε προς την φυσούνα και το πέταξε προς τα ΜΑΤ. Ακολούθησε πραγματικός πανικός στις εξέδρες.

Δεκάδες καπνογόνα άναψαν, οι οπαδοί άρχισαν να αποδοκιμάζουν εν χορώ τον Σταύρο Κοντονή, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν περιμετρικά του γηπέδου με περισσότερες στο κέντρο του γηπέδου και προς την θύρα των οργανωμένων.

Αμέσως μετά οι κουκουλοφόροι άρχισαν να εκτοξεύουν φωτοβολίδες προς την πλευρά των αστυνομικών, ενώ το μένος των οπαδών στράφηκε και προς τα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Ο Κώστας Φρατζέσκος, που έκανε σχόλιο στο ματς για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού σηκώθηκε κι έφυγε αμέσως από το γήπεδο και τον ακολούθησαν αρκετοί εκπρόσωποι του Τύπου, αλλά και διάφοροι άλλοι άνθρωποι.
Το γήπεδο είχε μετατραπεί σε... κόλαση με τις φωτοβολίδες και τα καπνογόνα να έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Θα μηδενιστεί ο Παναθηναϊκός;

Εάν ο διαιτητής αποφάσισε τη ματαίωση του αγώνα με ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου, τότε ο Παναθηναϊκός θα μηδενιστεί (χάνει το ματς στα χαρτιά), θα του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί και θα του επιβληθεί πρόστιμο μαμούθ.

Όλα άρχισαν περίπου δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα. Οπαδοί του Παναθηναϊκού επιτέθηκαν σε δυνάμεις της αστυνομίας εκτός γηπέδου.

Για περίπου 10-15 λεπτά η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου, αλλά η παρέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και οι οπαδοί των «πρασίνων» απομακρύνθηκαν. Έγινε και χρήση δακρυγόνων από της δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στη συνέχεια, η ένταση μεταφέρθηκε μέσα στο γήπεδο. Κάτω από έντονες αποδοκιμασίες μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η αποστολή του Ολυμπιακού.

Οι οπαδοί των πρασίνων δεν έμειναν μόνο στις αποδοκιμασίες, αλλά εκτόξευσαν τέσσερις φωτοβολίδες μέσα στο γήπεδο προς τη μεριά των ερυθρόλευκων, η μία εκ των οποίων βρήκε τον Φινμπόγκασον.

Μετά από πολλές διαβουλεύσεις ο διαιτητής της αναμέτρησης αποφάσισε να μην γίνει το ντέρμπι της Λεωφόρου, λόγω του εκτεταμένου φόβου που υπήρχε για τη δημιουργία νέων επεισοδίων, πέρα από τα έκτροπα που είχαν σημειωθεί νωρίτερα.

Τρεις τραυματίες αστυνομικοί

Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ένας αστυνόμος, επικεφαλής στον τομέα μέτρων τάξης στη Λεωφόρο εν όψει του ντέρμπι.

Ο αξιωματικός δέχτηκε ξαφνικά επίθεση από οπαδό, ο οποίος είχε σπάσει κάθισμα από τις κερκίδες του γηπέδου και επιτέθηκε στον αστυνομικό χτυπώντας τον στο κεφάλι.

Ο αστυνομικός σωριάστηκε στο έδαφος λιπόθυμος και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Η κατάσταση του σύμφωνα με λπηροφορίες είναι σοβαρή, χωρίς να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Το περιστατικό συνέβη έξω από τη θύρα 12 του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί αν ο εν λόγω οπαδός έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα με μεταγενέστερες λεπτομέρειες ο αστυνόμος νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος αλλά εκτός κινδύνου, ενώ εκτός από αυτόν τραυματίστηκαν ελαφρά, άλλος ένας αστυφύλακας και ένας αρχιφύλακας.

The post Αναβλήθηκε το ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακός, πεδίο μάχης η Λεωφόρος [Βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα