Νόστιμη Κυριακή με κοκκινιστούς ντολμάδες

Συνήθως τους τρως με αυγολέμονο… Δοκίμασέ τους, όμως, και με σάλτσα. Οι λαχανοντολμάδες απογειώνουν το τραπέζι σου και σε κάνουν να βουτάς, ξανά και ξανά, το ψωμάκι σου… στη σάλτσα τους!

Υλικά

2 λάχανα μέτρια1 κιλό κιμά ανάμεικτο2 κούπες ρύζι Καρολίνα πλυμένο1 κούπα νερό3 ντομάτες φρέσκες πολτοποιημένες2 κουταλιές ντοματοπολτόΑλάτι & πιπέρι½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο2 κρεμμύδια πολτοποιημένα

Για τη σάλτσα ντομάτας

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα3 κουταλιές πολτό ντομάτας1 πρέζα ζάχαρηΜαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε

τη σάλτσα ντομάτας: τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κλείνουμε το λάχανο σε μια σακούλα και το τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για να μαλακώσουν τα φύλλα. Γεμίζουμε το κάθε φύλλο από μια κουταλιά γέμισης (ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί) και τυλίγουμε.

Στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας τα εσωτερικά μικρά φύλλα και από πάνω βάζουμε τους ντολμάδες, κολλητά τον ένα δίπλα στον άλλον.

Όταν ολοκληρώσουμε το τύλιγμα, περιχύνουμε από πάνω τους τη σάλτσα, το μισό ματσάκι μαϊντανού και μια κουταλιά αλάτι. Περιχύνουμε με νερό τόσο ώστε να τους σκεπάζει.

Τοποθετούμε από πάνω ένα βαθύ πιάτο και αφήνουμε να βράσουν. Στην αρχή, τους βράζουμε σε δυνατή φωτιά και μετά σε μέτρια, περίπου μία ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα φύλλα.

The post Νόστιμη Κυριακή με κοκκινιστούς ντολμάδες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα