Νέο «όχι» του δικαστηρίου στον Άκη για κλήτευση του ΚΥΣΕΑ

Αρνήθηκε για ακόμα μια φορά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το αίτημα για κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ που είχε υποβάλει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Στην απόφασή του το δικαστήριο θεωρεί «περιττή» σε αυτή την φάση της δίκης την κλήτευση των συγκεκριμένων προσώπων καθώς δεν θεωρεί ότι θα μπορούσαν να εισφέρουν νέα

στοιχεία για την υπό διερεύνηση κατηγορία (στο σύνολό τους μέλη του ΚΥΣΕΑ είναι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ).

Ο κ. Παγορόπουλος (συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου) προκάλεσε τους δικαστές καλώντας τους να «τολμήσουν να καλέσουν το ΚΥΣΕΑ» υπονοώντας ότι επιχειρούν να καλύψουν στοιχεία. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου του απάντησε: «τα περί τόλμης δεν τα επιτρέπω. Είναι προσβολή προς το δικαστήριο, το οποίο και ελευθερία και ανεξαρτησία έχει». «Ή θα ανοίξει η διαδικασία ή θα μείνει ερμητικά κλειστή. Ποινή πάντως χωρίς ενοχή στο δικό μας σύστημα αλλά και το ευρωπαϊκό είναι αδικαίωτη», είπε ο κ. Κοτσαλής συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου. Πρόσθεσε δε, πως τα έως τώρα αποδεικτικά στοιχεία είναι «ισχνά» και με «αφυδατωμένη διαδικασία».

Ο κ. Κοτσαλής αντέδρασε επίσης με το γεγογός ότι ο Νίκος Ζήγρας έχει αναδειχθεί τελικά σε κορυφαίο πρόσωπο της δίκης. «Με το να καλούμε εδώ παίκτες τέταρτης κατηγορίας, ομάδα δεν θα κάνουμε ποτέ κύριε πρόεδρε» δήλωσε ο συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου.

«Οι μόνοι που μπορούν να διαφωτίσουν το δικαστήριο είναι ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Κ. Σημίτης, και οι υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομικών της κυβέρνησής του, όπως επίσης και ο κ. Τσοχατζόπουλος» δήλωσε πάντως ο κ.Παγορόπουλος.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι κανένα από τα μέλη του ΚΥΣΕΑ δεν φοβάται να έρθει στο δικαστήριο, απλά όπως είπε, «είναι όλοι τους προσεκτικοί. Φοβούνται μήπως χαρακτηριστούν ως αυτόκλητοι υπερασπιστές του κ. Τσοχατζόπουλου» είπε ο κ. Παγορόπουλος.

Ο Κ. Τσοχατζόπουλος άφησε βαρύτατες αιχμές για στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Δήλωσε πως «διεθνές νομικό γραφείο σε συνεργασία με τους κυρίους Μπόλαρη και Καρχιμάκη και τις μυστικές υπηρεσίες του ΠΑΣΟΚ δούλευαν συστηματικά για να φτιαχτεί αυτό το κατάπτυστο κατηγορητήριο» .

Βολές και στον Πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου εκτόξευσε ο κ. Τσοχατζόπουλος λέγοντας πως «ζητήματα εσωτερικής αντιπαράθεσης που υπήρχαν στο ΠΑΣΟΚ ξέφυγαν σε αδιαφανείς συγκρούσεις, εκτός νομιμότητας» επί περιόδου του.

Η δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα