Νέο Φορολογικό: Τα μεσαία εισοδήματα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν το μάρμαρο

Το πανηγύρι των εκλογών τελείωσε και όπως αναμενόταν έρχεται η ώρα του λογαριασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στην φορολόγηση.

Οι περισσότερες από τις 700 φοροαπαλλαγές καταργούνται, ενώ μεγάλες αλλαγές θα έχουμε και στη φορολόγηση μισθών και συντάξεων. Το νέο φορολογικό αναμένεται να πλήξει όσους έχουν μεσαίο εισόδημα και φυσικά όσους έχουν ετήσιο εισόδημα, άνω των 30.000 ευρώ (μεικτά).

Το αφορολόγητο όλα δείχνουν ότι θα θεσπιστεί στα 12.000 ευρώ και

τα επιπλέον εισοδήματα θα φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ με ενιαία κλίμακα.

Οι συντελεστές θα είναι ελαφρώς μειωμένοι για εισοδήματα κάτω από 20.000 και πολύ αυξημένοι για εισοδήματα από 30.000 ευρώ και πάνω. Για μια ακόμα φορά μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατί και αυτή η Κυβέρνηση επιλέγει τη γνωστή τακτική. Επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή κάποιων, αποφασίζει να τους τιμωρήσει όλους.

Να σημειωθεί επίσης, ότι με το νέο φορολογικό κάθε πηγή εισοδήματος θα φορολογείται ξεχωριστά. Στο οικονομικό επιτελείο σκέφτονται να μην θεσπιστεί μια ενιαία κλίμακα, όπως ήταν ο αρχικός στόχος, αλλά να διατηρηθεί μια κλίμακα για μισθωτούς, μια άλλη για επαγγελματίες και αγρότες και μια τρίτη για εισοδήματα από ενοίκια.

Ας μην ξεχνάμε ότι βάσει της συμφωνίας που έχει υπογράψει, η Κυβέρνηση δεσμεύεται να καταργήσει την προνομιακή φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος των αγροτών, τώρα στο 13%, στο 20% το 2016 και στο 26% το 2017.

Πρέπει επίσης να καταργήσει την επιδότηση φόρου στο πετρέλαιο ντίζελ για τους αγρότες σε δύο ισόποσες δόσεις, τον Οκτώβριο του 2015 και τον Οκτώβριο του 2016

The post Νέο Φορολογικό: Τα μεσαία εισοδήματα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν το μάρμαρο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα