Ποτάμι: Κλειστή η πόρτα μας για το ΠΑΣΟΚ


Για περισσότερο από 5 ώρες συνεδρίασαν οι Ποταμικοί στη Βουλή για να αποτιμήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τους παριστάμενους κανένα στέλεχος του κόμματος δεν έθεσε θέμα αμφισβήτησης του Σταύρου Θεοδωράκη στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη της κακής εκλογικής επίδοσης από το βράδυ της Κυριακής.

«Ήττα είναι, που δεν μας επέλεξαν οι άνεργοι. Που απείχαν οι νέοι μας. Ήττα είναι, που δεν ενθουσιάσαμε πραγματικά τον κόσμο της εργασίας. Ήττα είναι, που δεν μας ψήφισαν καθόλου

οι αγρότες και δεν μας άκουσε η περιφέρεια», είπε ο επικεφαλής του κόμματος στην εισηγητική του ομιλία.

«Ήττα είναι, που κάποιοι “παλιοί” έφυγαν και πήγαν -προσωρινά έστω- στην ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι ήττα, που έχουμε ξανά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στη Βουλή ενισχύθηκαν συντηρητικές και ακραίες φωνές. Και όλα αυτά θα ήταν ήττα, ακόμη κι αν παίρναμε 6%».

Πρόσθεσε ακόμη ότι ήττα ήταν που δεν κυριάρχησε το Ποτάμι στο χώρο που ήθελε να κυριαρχήσει, υπονοώντας τον κεντρώο χώρο και την απώλεια της τρίτης - δημοκρατικής - δύναμης στη σειρά των κομμάτων.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των συνεργασιών, ο επικεφαλής του κόμματος φάνηκε να κλείνει τις πόρτες στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ, πριν ανοίξει καν ο διάλογος με τα κόμματα αυτά. «Το Ποτάμι ή θα συνεχίσει αυτόνομο ή θα διαλυθεί. Δεν θα γίνει πάντως συμπλήρωμα στην ΝΔ ,στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Και παρακαλούνται όσοι πρεσβεύουν συγκολλήσεις, παζάρια, εκπτώσεις και ομαδικές φωτογραφίες με ό,τι αυτοπροσδιορίζεται κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, να επιλέξουν μια ακτή και να βγουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεργασθούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβιβαστούμε. Αλλά θα παραμείνουμε Ποτάμι», ήταν η φράση του Σταύρου Θεοδωράκη, με σαφή στόχευση σε φωνές όπως αυτή του Πέτρου Τατσόπουλου που ζήτησε το Ποτάμι να απαντήσει στην πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ και να συμπορευτεί σε μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία.

Το λόγο έλαβαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές αλλά και τα μέλη του Πολιτικού Σχεδιασμού και της Συντονιστικής Επιτροπής. Ο Γιώργος Μαυρωτάς είπε ότι στην πολιτική ισχύει ό,τι και στον πολιτισμό: «Οι ομάδες χτίζονται μέσα από τις ήττες», ενώ στη δική του παρέμβαση, ο Σπύρος Λυκούδης επεσήμανε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα συνιστά μεν μεγάλη ήττα για το Ποτάμι, αλλά σε καμία περίπτωση ανεπανόρθωτη. Πρόσθεσε επίσης ότι επιβάλλεται να αποσαφηνιστεί το στίγμα του και η στρατηγική του, ενώ επανέλαβε τις δικές του ενστάσεις για την παρουσία του Ποταμιού στην περιφέρεια. «Χωρίς οργανωτική δομή στην Ελλάδα, δε θα καταφέρουμε να μιλήσουμε στην καρδιά των ανθρώπων της επαρχίας», ήταν η τοποθέτησή του.

Η χθεσινή διευρυμένη συνεδρίαση ήταν η πρώτη στάση στον Προσυνεδριακό διάλογο που αναμένεται να κρατήσει μέχρι το πρώτο σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, όπου και θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο συνέδριο του κόμματος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον Δημήτρη Καμμένο

Αργά το βράδυ, ο Σταύρος Θεοδωράκης πρόλαβε να σχολιάσει σε έντονα ειρωνικό τόνο την υπόθεση παραίτησης του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση, με ανάρτησή του στο facebook:

«Τι θέλουν και οι ομοφυλόφιλοι;
“Είναι αληθινές οι ομοφοβικές, ρατσιστικές και αντισημιτικές αναρτήσεις των υπουργών μου;”, αναρωτιόταν το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός. Έλα ντε; Είναι δυνατόν; Και ποιος αλήθεια να το φανταστεί ότι οι χιλιάδες χρήστες του Τουίτερ, αντί να πανηγυρίζουν για τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πήγαν και σκάλιζαν τις αναρτήσεις των υπουργών της; Ας τους σταματήσει κάποιος. Περιμένει και ο Νικολόπουλος να γίνει υπουργός στον πρώτο ανασχηματισμό. Αδικία δεν είναι; Και τέλος πάντων, τι θέλουν οι ομοφυλόφιλοι, οι μαύροι και οι Εβραίοι; Η αξιοπρέπεια ήταν σύνθημα της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου. Τώρα είναι η ώρα να κυβερνήσουν “οι αξιότεροι και οι εντιμότεροι”, όπως είπε ο κ. Τσίπρας αγκαλιάζοντας το βράδυ της Κυριακής τον κ. Καμμένο. Αχάριστε λαέ.
Σ.Θ.»

The post Ποτάμι: Κλειστή η πόρτα μας για το ΠΑΣΟΚ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα