Νέα ένταση στην Ειδομένη – Δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης από τις αρχές των Σκοπίων

Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης «απάντησαν» οι αρχές των Σκοπίων στην προσπάθεια μια μικρής ομάδας μεταναστών, κυρίως Αφγανών και Μαροκινών, να ανοίξουν ένα σημείο του φράχτη που εκτείνεται στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Αυτή την ώρα περίπου εκατό άτομα είναι συγκεντρωμένα δίπλα στο φράχτη και φωνάζουν συνθήματα για το άνοιγμα των συνόρων. Για την εκτόνωση της κατάστασης υπήρξε και επέμβαση των δικών μας ΜΑΤ που μεσολάβησαν

μπροστά από το τείχος για να οπισθοχωρήσουν οι πρόσφυγες.

Εξάλλου όσον αφορά τις ΜΚΟ και τους αλληλέγγυους στην Ειδομένη, ο έλεγχος θα συνεχιστεί όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Ο κ. Κυρίτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με αφορμή τις χθεσινές προσαγωγές, πρόσθεσε ότι ο έλεγχος είναι χρήσιμος για τον κόσμο που δραστηριοποιείται στην αλληλεγγύη αλλά και για την αποφυγή περιστατικών, όπως τα επεισόδια της Κυριακής.

Υπογράμμισε πως από την Ειδομένη μετακινούνται 500 άτομα την ημέρα, ενώ αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για βιομηχανικούς και εμπορικούς χώρους στις παρυφές της Θεσσαλονίκης, όπου θα μπορούν να δημιουργηθούν υποδομές.

Σχετικά με την αποχώρηση των προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά τόνισε ότι «θα ολοκληρωθεί με ορίζοντα την αρχή της τουριστικής περιόδου του Πάσχα», έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

The post Νέα ένταση στην Ειδομένη – Δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης από τις αρχές των Σκοπίων appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα