H Μοιραράκη «πάτησε το κουμπί»

Αφού το «όταν η “βασίλισσα της μπουχάρας” συνάντησε τον Ευκλείδη» ξεσήκωσε κύματα ενθουσιασμού και δημοσιότητας, είναι ώρα να το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Η πανστρατιά με γενικό τίτλο «Διάσημοι Έλληνες μαθαίνουν μπαλίτσα στην άμπαλη κυβέρνηση» είναι το νέο project που θα μας καθηλώσει.

Γράφει ο Γιάννης Τσαούσης

Η Δέσποινα το ξεκίνησε. Μεταξύ μας, από κάπου έπρεπε να ξεκινήσει. Οι μήνες και οι μέρες περνάνε και αποδεικνύεται ότι όλοι οι εμπειρογνώμονες και οι κορεάτες οικονομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης μαζί, δεν πιάνουν

μία μπροστά στο επιχειρηματικό δαιμόνιο και τις σταράτες κουβέντες που βγαίνουν από το στόμα της διακεκριμένης ελληνίδας επιχειρηματία. Το μαύρο μας το χαλί (sic) έχουμε, σα να λέμε.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μετά το σκηνικό που διαδραματίστηκε στο Χίλτον οι συναντήσεις είναι αλλεπάλληλες και τα ραντεβού στελεχών της κυβέρνησης με διάσημους έλληνες που έχουν να τους δώσουν χρήσιμες συμβουλές για τη σωτηρία της πατρίδας κλείνονται το ένα μετά το άλλο. Μπορεί η μέθοδος να φαίνεται αντισυμβατική, ωστόσο δεν μας έχουν μείνει και πολλά να δοκιμάσουμε ακόμα και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Τα 4 μέχρι στιγμής σίγουρα ζευγάρια είναι τα εξής:

Ελένη Λουκά - Νίκος Φίλης

Η γνωστή πρώην φιλόλογος και νυν ιεραπόστολος της ορθοδοξίας συναντάει τυχαία σε πατσατζίδικο τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τον πείθει να μην εφαρμόσει το «ηλεκτρονικό απουσιολόγιο του Διαβόλου» στα σχολεία αν θέλει να σώσει την ψυχή του και σε αντάλλαγμα υπόσχεται να προσευχηθεί για χάρη του έτσι ώστε να σταματήσει να κοιμάται στα βουλευτικά έδρανα.

Έφη Θώδη - Αριστείδης Μπαλτάς

Η μεγάλη λαϊκή μας ερμηνεύτρια περιμένει επί τούτου τον υπουργό έξω από τη Λυρική, για να του εξηγήσει με απλά και λιτά επιχειρήματα ότι ούτε Φαμπρ χρειαζόμαστε, ούτε χαϊλίκια, ούτε μοντερνιές, ούτε τίποτα. Επειδή είμαστε κατσαπλιάδες και «έξω καρδιά» τύποι, και η Έφη Θώδη το ξέρει καλά, η πρόταση που γίνεται αφορά την «επιστροφή στις ρίζες» με μηνιαίο πανηγύρι γουρνοπούλας παντού, γιορτή κρασιού για όλους, τίγκα τσίκνα, και τους Κώστα Σαφέτη και Μάκη Τσίκο να ανταμώνουν στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο με το ευρύ κοινό που κατά κανόνα τους έχει στερηθεί τόσα χρόνια λόγω υπο-διαφήμισης.

Στέφανος Χίος - Πάνος Καμμένος

Ο διαπρεπής δημοσιογράφος, εν ώρα υπηρεσίας για τις ανάγκες του ρεπορτάζ του «Μακελειού», συναντάει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Αφού τον γαμωσταυρίζει για κανά δεκάλεπτο και ξεθυμαίνει, του εξηγεί αναλυτικά το μεγαλοφυές του σχέδιο για το πως θα καταφέρουμε να βάλουμε τους ίδιους τους «λάθρο» να φυλάνε τα σύνορα της χώρας από όλους τους υπόλοιπους «λάθρο» που θα θέλουν να περάσουν στην ελληνική επικράτεια. Η πρόταση του έγκριτου συναδέλφου περιλαμβάνει ένα είδος «κοινωνικού λαθρο-αυτοματισμού», όπως το ονομάζει, σύμφωνα με την οποία θα τους βάλουμε να τσακωθούνε μεταξύ τους και μετά κάτι άλλα, ακατάληπτα, τα οποία ο υπουργός δεν πολυκαταλαβαίνει αλλά επειδή το μάτι του Δημοσιογράφου γυαλίζει του υπόσχεται πως θα την εξετάσει.

Θωμάς Μάτσιος - Σταύρος Κοντονής

Ο θρυλικός πρώην αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού καλείται για να λύσει το φλέγον θέμα του ποδοσφαιρικού Grexit και βάζει επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους με λίγες, σταράτες κουβέντες: «Ναι, ναι, ναι. Εμείς γιατί κοίταξε στην εεε τέτοια αρχή, ούτε, ούτε και κοιτάξτε στο υπουργείο δεν ήθελαν να ακούσ... για να καν... για να γίνει αυτό το κύπελλο αλλά ύσ... μόλις, μόλις όπως είπε η UEFA ότι αυτό εμείς δεν καν... θέλαμε, αυτοί είπανε, όχι λέει θέλουμε να γίνει, αλλά υπό προϋποθέσεις. Και εμείς μετά είπαμε ότι λέμε, δε, λέμε, δε θα γίνει, θα κάνει, γίνει αυτό πάλι ξένος... ξένος... διαιτητ... για να ορισ..., για να, για να αυτό ξαναγίνει πάλι το κύπελλο. Ναι, ναι, α μπράβο. Ύστερα ακούς μόλις είπανε, είπανε κοιτάξτε αυτή ότι, ότι, ότι όχι δεν θέλαμε για να γίνει το κύπελλο, ε και μεις ύστερα είπαμε: Ντάξει θέλουμε εεε... δεν θέλουμε και μεις κι αυτοί ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε, είπαμε ναι αυτό θέλουμε, είπαν δεν θέλουμε και εμείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει λέμε ούτε και μεις θέλουμε και μετά είπανε αυτοί πάλι ότι ξέρετε εμείς θέλουμε να γίνει, μνενεμ... εμείς μετά δεν δεχτήκαμε, μετά απ' όλα αυτά και είπαμε να, να γίνει μετά το παιχνίδι όποτε το κάνει, το ορίσει ο υπουργός. Αυτό ακριβώς. Τίποτ’ άλλο».

The post H Μοιραράκη «πάτησε το κουμπί» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα