ΝΔ προς κυβέρνηση: Φέρτε την παράταση στη Βουλή- Μη γελοιοποιείτε τη δημοκρατία!

Να φέρει την επέκταση του προγράμματος στη Βουλή καλεί με ανακοίνωσή της ΝΔ, η οποία εκφράζει κιόλας την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης με κάποιο νομικό «τρικ» να υπερκεράσει το εμπόδιο της κοινοβουλευτικής έγκρισης, κάτι που θα προκαλούσε χωρίς αμφιβολίες τριγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επέκταση για τέσσερις

ακόμα μήνες του Προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, πρέπει να περάσει από την Ελληνική Βουλή! Πρόκειται για μια απόφαση που περιλαμβάνει τη Δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ. «Πρέπει να ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο, πρώτον, διότι κάθε προηγούμενη τροποποίηση είχε επίσης εγκριθεί από τη Βουλή! Και το Δεκέμβριο του 2014 και το Δεκέμβριο του 2012. Αν δεν συμβεί το ίδιο και αυτή τη φορά, αυτό μπορεί να δημιουργήσει ερωτηματικά και επιπλοκές στο εξωτερικό» τονίζει η ΝΔ. Kαι συμπληρώνει πως «η επέκταση της σύμβασης ψηφίζεται από τα άλλα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια που το προβλέπουν νομικά. Δεν μπορεί να παίρνει νομιμοποίηση από εκείνους και να μην παίρνει αντίστοιχη νομιμοποίηση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όταν την Ελλάδα πρωτίστως ενδιαφέρει και αφορά».

Επιπρόσθετα, η ΝΔ υπογραμμίζει πως η παράταση πρέπει να περάσει από τη Βουλή, καθώς ενέχει δεσμεύσεις της ελληνικής πολιτείας, της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Υπό αυτό το πρίσμα «δεν μπορεί η έγκρισή της να εξαντλείται με την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού και των δύο διοικητών (της Τράπεζας Ελλάδας και του ΤΧΣ), χωρίς η Ελληνική Βουλή να την εγκρίνει για λογαριασμό της Ελληνικής Πολιτείας».

«Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση, όταν περνούσε επείγουσες αποφάσεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ). Παρά το γεγονός ότι και οι ΠΝΠ έρχονταν προς κύρωση στη Βουλή μέσα σε 40 μέρες. Τώρα στην πρώτη κρίσιμη απόφασή του ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν θα την περάσει καθόλου από τη Βουλή. Αυτό ξεπερνά την πολιτική υποκρισία και γίνεται ανοιχτός εμπαιγμός» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, όπερ και συνιστά δηλητηριώδη αιχμή προς την κυβέρνηση.

Τέλος, η ΝΔ «διαβεβαιώνει» την κυβέρνηση πως δεν χρειάζεται να ανησυχεί, καθώς αυτή θα ψηφίσει, αν και πολλοί βουλευτές που τη στηρίζουν ενδέχεται να μην το πράξουν. «Είναι πια σαφές ότι η συμφωνία είναι χειρότερη από τη δική μας, αφού εμείς ετοιμάζαμε την πλήρη έξοδο από το μνημόνιο, αλλά εδώ που έφερε τα πράγματα, δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια. Δεν θα τους αφήσουμε να γελοιοποιήσουν τη Δημοκρατία μας. Ούτε να απαξιώσουν τη Βουλή των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατό άλλα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια να ψηφίζουν την επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα και η Ελληνική Βουλή να στερείται από αυτό το δικαίωμα, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τους βουλευτές του» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

The post ΝΔ προς κυβέρνηση: Φέρτε την παράταση στη Βουλή- Μη γελοιοποιείτε τη δημοκρατία! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα