Ναύπλιο: Ο ιδανικός προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου

Δεν ξέρω αν αυτό το μέρος είναι από τα αγαπημένα μου γιατί μου φέρνει στο μυαλό την ξεγνοιασιά των φοιτητικών μου χρόνων ή γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να ηρεμώ όλες τις εποχές του έτους. Το Ναύπλιο, η πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου, κάθε φορά σου δίνει πάντα ένα λόγο παραπάνω να το αγαπήσεις.

Γράφει η Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Με μεγάλη ιστορία, αφού υπήρξε πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, και μόλις μιάμιση ώρα μακριά από το κλεινόν άστυ η «Νάπολι της Ανατολής», όπως το ονόμαζαν οι Ενετοί, ξέρει να σε κερδίσει από το πρώτο λεπτό. Με το που ξεκουραστείς

λίγο πίνοντας έναν καφέ σε κάποιο από τα γραφικά μαγαζάκια με θέα το Μπούρτζι, και περιηγήσου στην παλιά πόλη με τα βενετσιάνικα, φράγκικα, οθωμανικά και διώροφα νεοκλασικά κτίρια και θαύμασε την επιβλητική πλατεία Συντάγματος. Για να δεις την πόλη από ψηλά (μην σκεφτείς την κούραση) ανέβα τα 999 κατά την παράδοση, 857 κατ’ άλλους, σκαλιά που οδηγούν στο επιβλητικό Παλαμήδι που ορθώνεται πάνω σε έναν τεράστιο γκρίζο βράχο και αγναντεύει τη θάλασσα. Από την Ακροναυπλία η θέα στην πόλη είναι εξίσου εντυπωσιακή, ενώ αν ακολουθήσεις τον πεζόδρομο της Αρβανιτιάς που περιζώνει το βράχο της Ακροναυπλίας, θα κάνεις μια ειδυλλιακή βόλτα με τη θάλασσα κάτω από τα πόδια σου.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Ένα όμορφο ταξίδι ολοκληρώνεται πάντα με καλό φαγητό! Και το Ναύπλιο φημίζεται για τους εκλεκτούς του μεζέδες και για τα μικρά του ταβερνάκια με φρέσκα προϊόντα και μοναδικά πιάτα που οι μυρωδιές τους σε σέρνουν από τη μύτη. Και αφού θα έχεις φάει ό,τι λαχταρά η καρδιά σου (οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσεις παγωτό από κάποιο μαγαζί) μπορείς να ξεκουραστείς σε ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία ή σε κάποιο ζεστό και πιο μικρό «καταφύγιο»!

The post Ναύπλιο: Ο ιδανικός προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα