Να “χα χίλια μάτια τον Ούμπιδες να βλέπω: Ατρόμητος-Ξάνθη 2-0

Να 'χα χίλια μάτια τον Ούμπιδες να βλέπω! Με δύο απίθανες γκολάρες του Αργεντίνου, ο Ατρόμητος κέρδισε με 2-0 την Ξάνθη και βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Γκορμπούνοφ πήρε τη θέση του τραυματία Τσέναμο κάτω από τα δοκάρια, με τον Κιβρακίδη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Κοντοέ το αριστερό και τους Λαζαρίδη, Φυτανίδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ

ήταν οι Πίτου Γκαρσία, Αγκουαζί και στις πτέρυγες οι Ούμπιντες, Καραμάνος. Στην κορυφή οι Ναπολεόνι και Παπάζογλου.

Από τη μεριά του, ο Ράζβαν Λουτσέσκου προτίμησε το 4-2-3-1. Ο Ζαρόπουλος ήταν κάτω από τα γκολπόστ, με τον Μπέρτο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Μπαξεβανίδη το αριστερό και τους Γούτα, Καρυπίδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Ομπόντο, Φλίσκας και μπροστά τους οι Σολτάνι, Λουσέρο και Κλέιτον. Μοναδικός προωθημένος ο Καπετάνος.

Προειδοποίησε με Παπάζογλου, Ναπολεόνι, σκόραρε με Ούμπιντες

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς, ήταν πιο δραστήριος και προειδοποίησε μόλις στο 3', όταν ο Κοντοές έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και η κεφαλιά του Παπάζογλου από κοντά κατέληξε άουτ.

Το ίδιο έπραξαν οι Περιστεριώτες και στο 14', όπου περισσότερο στάθηκαν άτυχοι, αφού το πλασέ του Ναπολεόνι, μετά από εξαιρετική μπαλιά και άψογο κατέβασμα του Ιταλού, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι για να την μπλοκάρει εν συνεχεία ο Ζαρόπουλος.

Τελικά, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ στο 21'. Η μπάλα από τις εναέριες μονομαχίες έφτασε στον Ούμπιντες, ο οποίος με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του αντίπαλου γκολκίπερ.

Απείλησε με Καπετάνο, Κλέιτον

Αυτό φαίνεται πως... ξύπνησε τη Ξάνθη, που μέχρι το 30' δεν είχε παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο. Οι Λουσέρο και Σολτάνι άλλαζαν συνεχώς πλευρές, ενώ η Σκόντα απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις, στις οποίες θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 32', με τον Μπέρτο να βγάζει τη σέντρα από δεξιά, τον Λουσέρο με κεφαλιά-πάσα στο δεύτερο δοκάρι να τροφοδοτεί τον Καπετάνο και αυτός με κοντινή προβολή να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γκορμπούνοφ.

Στο 35' ο Κλέιτον δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα στο γύρισμα του Σολτάνι από αριστερά, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος έκανε τις προσποιήσεις και το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Γκορμπούνοφ να αποκρούει.

Ούμπιντες και 2-0

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ατρόμητο να έχει το προβάδισμα και στην επανάληψη η Ξάνθη θέλησε να απειλήσει με τον Κλέιτον στο 47', όμως ο Ατρόμητος έκανε δύο τα τέρματά του. Πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Ούμπιντες, με τον Αργεντινό να εκτελεί απευθείας το φάουλ, που κέρδισε ο Ναπολεόνι λίγο έξω από την περιοχή στα αριστερά στο 50'. Ο Ζαρόπουλος θα μπορούσε να αποκρούσει, έκανε κακή εκτίμηση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για 2-0.

Πίεσε η Ξάνθη

Το σκορ αυτό φάνηκε να... βολεύει τον Ατρόμητο, με τους ακρίτες να πιέζουν για το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο ματς. Ωστόσο, οι φάσεις απουσίαζαν, με την καλύτερη όλων να είναι στο 66', όταν ο Κλέιτον έκανε ωραία ενέργεια, απέφυγε έναν αντίπαλο και βγήκε τετ α τετ με τον Γκορμπούνοφ, ο οποίος απέκρουσε το πλασέ του Βραζιλιάνου.

Βέβαια, αυτό δεν αρκούσε, η Σκόντα δεν μπορούσε ούτε να δημιουργήσει ευκαιρίες και δεν απείλησε σε καμία περίπτωση, κάτι που έκανε ο Ατρόμητος με την κεφαλιά του Φάμπιο στο 86', έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Έτσι, το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους και οι Περιστεριώτες έπιασαν στην τέταρτη θέση τη Βέροια, ενώ διατήρησαν και το αήττητο στην έδρα τους.

Man of the match: Δίχως αμφιβολία ο Χαβιέρ Ούμπιντες. Ο Αργεντινός με ένα γκολ-ποίημα και μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Η Ξάνθη είχε φάσεις, όμως αδυνατούσε να βρει δίχτυα, αφού δεν ήταν αποτελεσματική.

Στο ύψος του: Μπορεί να μην έπιασε την απόδοση του αγώνα με τον Αστέρα, όμως ο Στέφανο Ναπολεόνι έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι. Θα μπορούσε να σκοράρει στο 14', ενώ στην επανάληψη κέρδισε το φάουλ, από το οποίο ήρθε το 2-0 του Ατρομήτου. Από πλευράς Ξάνθης, αν κάποιος προσπάθησε περισσότερο και είχε τη δυνατότητα να πετύχει ένα τέρμα, αυτός ήταν ο Κλέιτον.

Η γκάφα: Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες στο 50', όμως φέρει ευθύνη και ο Ζαρόπουλος, καθώς θα μπορούσε να αποκρούσει έστω με τις γροθιές.

Το στραγάλι: 1-2 κίτρινες κάρτες ακόμα θα μπορούσε να δώσει ο Κομίνης, που έβγαλε το ματς δίχως πρόβλημα, ενώ δεν είχε τη δύσκολη φάση. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ατρόμητος ήταν πιο αποτελεσματικός από την Ξάνθη και με δύο υπέροχα τέρματα πήρε τη νίκη 2-0 για να σκαρφαλώσει προσωρινά στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και να πιάσει τη Βέροια. Αξιοσημείωτα τα δύο τέρματα του Ούμπιντες, με τους ακρίτες να έχουν ευκαιρίες για ένα τέρμα, αλλά να είναι άστοχοι.

Συνθέσεις ομάδων

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία, Κοντοές, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Καραμάνος (46' Δημούτσος), Αγκουαζί (64' Φάμπιο), Ούμπιντες, Ναπολεόνι (75' Μπάλλας), Παπάζογλου.

Σκόντα Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος (62' Γουάλας), Γούτας, Ομπόντο, Καρυπίδης, Φλίσκας (56' Παπαστεριανός), Λουσέρο (88' Ρούντι), Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Καπετάνος, Κλέιτον.

Πηγή Gazzetta.gr

Φωτογραφία Eurokinissi

The post Να “χα χίλια μάτια τον Ούμπιδες να βλέπω: Ατρόμητος-Ξάνθη 2-0 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα