Να μπει στο αρχείο η δικογραφία για το «Plan B» του Βαρουφάκη, προτείνει ο εισαγγελέας

Να αρχειοθετηθεί η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για το περιβόητο «Σχέδιο Β» του τέως υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, προτείνει η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως η σχετική προκαταρκτική έρευνα είχε ξεκινήσει το περασμένο καλοκαίρι από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ωστόσο την τελική απόφαση για το αν η δικογραφία θα

πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης ή αν θα μπει στο αρχείο, θα λάβει ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση ως προς το σκέλος που αφορά στον Γιάννη Βαρουφάκη, θα διαβιβαστεί στη Βουλή, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατέληξε στην πρότασή της περί αρχειοθέτησης της υπόθεσης για τα μη πολιτικά πρόσωπα, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία για αξιόποινες πράξεις, σύμφωνα με το protothema.gr.

Επίσης κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ούτε από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που είχε διατάξει η Γενική Γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου (ελεγχόμενη σήμερα από τη Δικαιοσύνη για δυο διαφορετικές υποθέσεις) ούτε και από αυτή που είχε διενεργήσει το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν παραβιάστηκαν προσωπικά δεδομένα πολιτών. Και αυτό διότι όπως είχε αποκαλύψει ο πρώην υπουργός για την υλοποίηση του περιβόητου Plan B, είχε σκεφτεί μεταξύ άλλων να «χακάρει» τα ΑΦΜ των πολιτών, με τη βοήθεια φιλικού του προσώπου.

The post Να μπει στο αρχείο η δικογραφία για το «Plan B» του Βαρουφάκη, προτείνει ο εισαγγελέας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα