Μόδα κρίσης; Όχι, µόδα είναι παντού τα φτηνά

Χαζεύω στο ipad διάφορα περιοδικά. Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να πω ότι είναι χαζό να ψωνίζεις ξένα περιοδικά αν έχεις ipad, µιας και η τιµή τους αν τα κατεβάσεις είναι 60% φθηνότερα στα περισσότερα.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

∆ηλαδή πληρώνεις την τιµή της Αµερικής ή της Αγγλίας. Μέσα στο χάζεµα, προσπαθώ να βρω τι λένε για τα αντρικά ρούχα τώρα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Βέβαια, στην κατάσταση

που είµαστε, όλα τα έχει η Μαριωρή, η µόδα της έλειπε. Αλλά απαντώντας στον εαυτό µου θα έλεγα ότι φορώντας ένα ωραίο ρουχαλάκι µπορεί να αισθανθείς και πιο όµορφος στη µιζέρια σου. Ειδικά οι γυναίκες αυτό το ξέρουν καλύτερα από εµάς. Άλλωστε, η αντρική µόδα είναι πάρα πολύ απλή. Ένα τσακ πιο πλούσια από τη στολή του Μάο.

Βέβαια καµιά φορά, λόγω πελατών τα µεγάλα ξένα περιοδικά στην Αµερική και στην Αγγλία, όπως το GQ και το Esquire, σου κάνουν προτάσεις άλλων οικονοµικών κυβικών. Κάποια άλλα, προχωρηµένα, µπορεί να σε µετατρέψουν και σε fashion victim καραγκιόζη. Αποκωδικοποιώντας και ξεσκαρτάροντας, κατέληξα σε µια λίστα πραγµάτων που σίγουρα κάποια τα έχεις µέσα στην ντουλάπα σου και πρέπει να τα ξαναβγάλεις, και κάποια άλλα µπορείς να τα αγοράσεις όσο πιο οικονοµικά γίνεται. Και παρότι φαίνεται φτηνό το στυλάκι που θα περιγράψω, όχι, δεν είναι νεόπτωχο κρισιακό, αλλά έτσι γίνεται περίπου σε όλο το δυτικό κόσµο. Για µικρούς και για µεγάλους.

> Το τζιν ήταν, είναι και θα είναι το αιώνιο must µιας ανύπαρκτης, µικρής ή και µεγάλης γκαρνταρόµπας. Εδώ που τα λέµε, µπορείς να τη βγάλεις και µόνο µε αυτό. Απλώς λένε ότι φέτος και για αυτή την περίοδο, ξαναείναι της µόδας τα πιο ξεβαµµένα, από λίγο έως πολύ, και όχι τα σκούρα µπλε, όπως ήταν πριν από λίγο καιρό. Εννοείται ότι είναι ελαφρά χαµηλοκάβαλα (είπαµε, όχι ο κώλος έξω όταν σκύβεις) και σχετικά στενά, σε στυλ τσιγάρο. ∆εν είναι ούτε για µπάγκι (αν έχεις τελειώσει το λύκειο), ούτε φαρδιά – καµπανιζέ κάτω. Classic ξεβαµµένο δηλαδή (δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το τζιν που το σηκώνεις ψηλά και το σφίγγεις στη µέση µε τη ζώνη).

> Άλλου τύπου παντελόνι που βλέπω είναι τα chinos, αλλά και πάλι σε στενή πια γραµµή και σε παραπάνω χρώµατα από το µονότονο ελαφρύ ή σκούρο χακί. Ό,τι θες έχουν βγάλει φθηνές και ακριβές φίρµες. Κόκκινο, πράσινο, µπλε κλπ. Και όχι µακριά. Ίσα ίσα να φτάνουν στο παπούτσι. Αν είναι πιο µακριά, µπορείς να κάνεις και δυο γυρίσµατα κάτω. Τα χρώµατα, είπαµε, είναι καλά, αλλά το ροζάκι και το κιτρινάκι δεν µου κάθονται και πολύ.

> Ξανά στη µόδα βλέπω να είναι και τα σορτς. ∆εν εννοώ τα κοντά σαν αυτά που φόραγαν παλιά οι ποδοσφαιριστές και οι τενίστες, αλλά όχι και τις βερµούδες που είναι µακριές. Εννοώ κοντά παντελόνια των οποίων το µήκος µπορεί να τελειώνει εκεί όπου αρχίζει το γόνατο. Κι αυτά σε ό,τι χρώµα σου κάτσει. Ψιλοπαίζουν επίσης και τα κάργκο κοντά παντελόνια, αλλά όχι σε πολύ military χρώµατα, όχι πολύ µακριά επίσης. Τώρα που είπα µιλιτέρ, πρέπει να πω ότι αντενδείκνυται όταν φοράς κάτι σε µιλιτέρ λουκ να είναι πάνω από ένα στοιχείο πάνω σου. Εκτός κι αν θες να παίζεις µόνος σου στο δρόµο το Ράµπο 5.

> Ξανά µανά βλέπω στη µόδα τα καρό, µε µεγάλα καρό, όχι µικρά, πουκάµισα. Κι αυτά λίγο fit και όχι 2-3 νούµερα µεγαλύτερα. Αυτά πάνε και ξεκούµπωτα µε ένα t-shirt (µε v neck ή κανονικό) από µέσα κι ένα τζιν από κάτω.

> Άλλο αιώνιο must είναι το t-shirt. Εις τον αιώνα τον άπαντα. ∆εν είναι πια όµως ούτε για πολλές στάµπες και γράµµατα, σαν να είσαι κινούµενη διαφήµιση ή πίνακας ζωγραφικής, το πολύ πολύ old school, λιτές αθλητικές στάµπες, ούτε φαρδουλά και µακριά (ειδικά αν έχεις τελειώσει το λύκειο). Τα t-shirts είναι πια πιο κοµψά, φτάνουν λίγο παρακάτω από τη ζώνη και το κοντοµάνικο δεν κατεβαίνει χαµηλά, αλλά φτάνει µέχρι το µέσο του µπράτσου. Καλά είναι να µη γράφει τίποτα, ή τέλος πάντων να έχει µια λέξη ή µερικά γράµµατα. Και σε ό,τι χρώµα σου κάθεται.

> Πάλι φοριούνται πουλοβεράκια από κοτόν, είτε µε crew είτε µε v neck. Καµιά φορά και µε t-shirt από µέσα άµα είναι δροσερά.

> Όλα τα κοντά µπουφανάκια που φτάνουν µέχρι τη µέση περίπου, έχουν επιστρέψει. Και κυρίως αυτά που δεν έχουν γιακάδες, αν και ένας µικρός γιακάς δεν πειράζει και πολύ. Και δερµάτινα και βαµβακερά, αλλά και τύπου αντιανεµικά. Στη µόδα είναι αυτά των αθλητικών εταιριών µε ρίγες στα µανίκια και έντονα χρώµατα, αν και τέτοιου τύπου βρίσκεις και σε όλες τις κάζουαλ εταιρίες. Αλλά όλα είναι σχεδόν κοντά και µε στενά µανίκια, ή τέλος πάντων όχι φαρδουλά. Στα ελαφρά δερµάτινα φαίνεται να παίζουν πιο κοντά αυτά που είναι στο bike style, τα µοτοσικλετικά δηλαδή.

> Σε παπούτσια, από πέρσι κιόλας έχουν έρθει πάλι πίσω τα κλασικά low tech αθλητικά, είτε χαµηλά, είτε σε µποτάκια. Και η Adidas και η Nike και η Puma έχουν βγάλει τέτοια, ενώ εταιρίες σαν τη Replay και την Diesel έχουν πολύ ωραία πάνινα ή δερµάτινα αθλητικά µποτάκια.

> ∆εν ξέρω πόσοι θα φορέσετε κοστούµι, αλλά απ’ ό,τι βλέπω εκεί πέρα έξω, πάνε προς το µπεζ ανοιχτό και το γκρι ανοιχτό. Τα σκούρα γκρι, τα µπλε και τα µαύρα όσοι τα φοράνε φαντάζοµαι ότι τα έχουν ξεφτιλίσει, ας αλλάξουν και λίγο χρώµα. Οι γραβάτες µε όλα αυτά είναι µονόχρωµες, σκούρες ή µε πλάγιες κόκκινες, κίτρινες, γαλάζιες ρίγες, τύπου κολεγιακές.

> Κανένας ψιλορόκ σταυρός ή κανένα χαϊµαλί στο λαιµό δεν βλάπτει, αρκεί να µην την έχεις δει Τζόνι Ντεπ και µετατραπείς σε Παναγία της Τήνου. Μπορεί να σε κυνηγάνε να σου βάλουν κι άλλα για τάµα.

> Αν αποφασίσετε να ψωνίσετε µαγιό, ούτε speedo, ούτε κολλητά είναι στη µόδα. Και πάλι, το σωστό είναι το κοντό σορτς µαγιό.

Για να κατεβάσετε το Kool Magazine πατήστε:

- Για iPad στο εικονίδιο παρακάτω:

- Για Android Tablet στο εικονίδιο παρακάτω:

Facebook: facebook.com/KOOLthemagazine

Twitter: twitter.com/KoolDigitalMag

Keywords
Τυχαία Θέματα