MotoGP LeMans 2013: Ήρθε η σειρά του V. Rossi;

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των MotoGP συνεχίζεται το διήμερο 18-19 Μαϊου με το 4ο Grand Prix της χρονιάς στην πίστα του Le Mans στη Γαλλία. Η πίστα θρύλος του Le Mans αποτελεί την τέταρτη διοργάνωση του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος των MotoGP. Εκεί ομάδες και οι αναβάτες έχουν να αντιμετωπήσουν ένα δύσκολο και απρόβλεπτο Σαββατοκύριακο λόγω των ασταθών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Στους τρεις

αγώνες που έχουν γίνει ως τώρα είχαμε τρεις διαφορετικούς νικητές με τη Honda να προηγείται της Yamaha με 2-1. Στη Γαλλία πολλοί μιλούν για τη μεγάλη επιστροφή στις νίκες του V.Rossi και λένε πως μπορεί να είναι ο τέταρτος διαφορετικός νικητής. Επίσης θέμα συζήτησης ήταν η χειραψία ανάμεσα στον Jorge Lorenzo (Yamaha) και τον Marc Marquez (Honda).

Να σας θυμίσουμε πως αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά τον προηγούμενο αγώνα που ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2012 μίλησε στον 20χρονο rookie της Honda μετά το τολμηρό πέρασμά του δεύτερου στον προηγούμενο αγώνα.

Από τεχνικής άποψης, πρόκειται για μια απαιτητική (για τους αναβάτες) πίστα, με μικρές ευθείες και αρκετά σημεία που απαιτούν δυνατό φρενάρισμα. Οι στροφές απαιτούν ιδιαίτερα μεγάλη γωνία κλίσης. Η μεγαλύτερη ευθεία έχει μήκος μόλις 450 μέτρα, ενώ το πλάτος της δεν ξεπερνάει τα 13 μέτρα. Έχει συνολικά 13 στροφές, 9 δεξιές και 4 αριστερές.

Τις περισσότερες νίκες στα MotoGP έχουν εδώ οι Valentino Rossi και Jorge Lorenzo που μετρούν από 3 πρωτιές έκαστος.

Ας δούμε, πως βλέπουν οι πρωταγωνιστές το γαλλικό Grand Prix

«Στο Le Mans και ξεκινάμε πάλι από το μηδέν, καθώς δεν έχουμε κάνει καθόλου δοκιμές”, λέει ο M. Marquez και προσθέτει: «Θα βάλω τα δυνατά μου και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ώρα, αλλά πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι, καθώς οι πίστες που ακολουθούν είναι άγνωστες για μένα στο MotoGP».

O Dani Pedrosa δεν έχει νικήσει ποτέ αγώνα της μεγάλης κατηγορίας σε αυτήν την πίστα, αλλά μετράει τρεις πρωτιές στις μικρότερες κατηγορίες (125cc – 2003, 250cc – 2004 & 2005). «Είχα καλά αποτελέσματα στο παρελθόν στο Le Mans και μου αρέσει αρκετά η πίστα, έτσι εύχομαι να δουλέψει καλά και η μοτοσυκλέτα εκεί» δήλωσε ο Ισπανός. Και πρόσθεσε: «Τα πράγματα στο Le Mans μπορεί να γίνουν δύσκολα και περίπλοκα εξαιτίας του καιρού. Θα πάω στην Γαλλία με στόχο να εκμεταλλευτώ την εμπειρία μου και να παραμείνω συγκεντρωμένος όλο το 2ήμερο».

H Yamaha Racing έχει παράδοση στις νίκες στο Le Mans με τους αναβάτες της να μετρούν από 4 νίκες τις περισσότερες από αυτές στην κορυφαία κατηγορία. «Το Le Mans είναι μια ιδιαίτερη πίστα», δήλωσε ο Jorge Lorenzo και πρόσθεσε:. «Ανυπομονώ να αγωνιστώ εκεί κι έχω μεγάλο κίνητρο μετά το αποτέλεσμα στην Jerez. Ευτυχώς στο τεστ που ακολούθησε, δουλέψαμε πολύ και λύσαμε κάποια προβλήματα, που μας ταλαιπωρούσαν».

«Το Le Mans είναι μια καλή πίστα για εμένα, ειδικά γιατί τα τελευταία δυο χρόνια έχω ανέβει στο podium τόσο στο βρεγμένο, όσο και στο στεγνό. Ελπίζουμε να επαναλάβουμε τις καλές μας εμφανίσεις και να τα πάμε ακόμα καλύτερα με την Yamaha, διότι είναι μια πίστα που ταιριάζει στις M1», σχολίασε ο «Doctor ».

Τις ιδιαιτερότητες του Le Mans θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Nicky Hayden για λογαριασμό της Ducati. «Ξεκουραστήκαμε για μερικές ημέρες μετά την πολυάσχολη εβδομάδα που είχαμε. Δυσκολεύομαι στο Le Mans, ωστόσο ένα από τα χαρακτηριστικά της πίστας είναι τα δυνατά φρεναρίσματα, που είναι και το δυνατό σημείο της Desmosedici» είπε το Kentucky Kid . «Ο καρπός μου έχει βελτιωθεί και – παρά το ότι δεν είναι τελείως καλά – ελπίζω να πονάω λιγότερο στην Γαλλία. Ελπίζω να το διασκεδάσουμε και να κάνουμε έναν καλό αγώνα».

Ο Andrea Dovizioso λέει από την πλευρά του: «Οι συνθήκες στο Le Mans είναι πάντα ιδιαίτερες. Όπως και να έχει, είναι μια καλή πίστα για την Ducati και ιδιαίτερα καλή για εμένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα