Μήνυμα αλληλεγγύης φέρνει στην Αθήνα ο Σταϊνμάιερ – Ποιους θα συναντήσει ο Γερμανός ΥΠΕΞ

07:58 9/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Τη χώρα μας επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η επίσκεψη ανακοινώθηκε χθες από το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, με τον εκπρόσωπο του Υπουργού να τονίζει

πως ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ έρχεται στην Ελλάδα για να δώσει ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό. Ο πρώην πολύ στενός συνεργάτης του Γκέρχαρτ Σρέντερ και άλλοτε υποψήφιος για την Καγκελαρία θεωρείται ως ένας ιδιαίτερα σημαντικός πολιτικός, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει και το γεγονός πως το ταξίδι στην Ελλάδα είναι ένα από τα πρώτα που κάνει στο εξωτερικό με την ιδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών.

Πηγές που γνωρίζουν τα γερμανικά πράγματα όμως δεν μπορούσαν να αποκλείσουν και το ενδεχόμενο ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών να έρχεται στη χώρα μας και για να δώσει ένα μήνυμα ενότητας και σταθερότητας μετά και την επίθεση με καλάζνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Βόλφγκανγκ Ντόλντ. Έτσι, με την επίσκεψή του ο νέος Υπουργός Εξωτερικών «θα δώσει ένα μήνυμα συνέχισης της ελληνογερμανικής φιλίας, η οποία δεν μπορεί να πληγεί από τρομοκρατικές επιθέσεις με προφανή στόχο τη διατάραξή της» όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Κατά την παρουσία του στην Ελλάδα, ο κ. Σταϊνμάιερ αναμένεται να υπογραμμίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα, να ζητήσει προσήλωση στο στόχο των μεταρρυθμίσεων και να επιβεβαιώσει και στο όνομα της Καγκελαρίου τη νέα πορεία, στην οποία έχουν εισέλθει οι ελληνογερμανικές σχέσεις μετά και την πρώτη επίσκεψη Σαμαρά στην Καγκελαρία πέρυσι.

Πάντως, σε χθεσινές δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel, ο κ. Σταϊνμάιερ του αναγνώρισε πως «οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει δεν μπορούν να παραβλεφθούν, όπως επίσης και οι συνεπαγόμενες κοινωνικές συνέπειες», έσπευσε όμως να τονίσει επίσης πως ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, αποφεύγοντας έτσι, κατά την πάγια γερμανική τακτική, να καλλιεργήσει ελπίδες για άμεσες βελτιώσεις στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Keywords
Τυχαία Θέματα