Εντάλματα για επιχειρηματίες – 20 άτομα ζημίωσαν το ΤΤ 500 εκατ. ευρώ [ονόματα]

07:43 9/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Τα «γκρίζα» δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τέθηκαν στο στόχαστρο της Οικονομικής Αστυνομίας η οποία μετά από την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από την εισαγγελέα της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, συνέλαβε ή αναζητεί περισσότερους από 20 επιχειρηματίες.

Τα συγκεκριμένα άτομα είναι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρώην και νυν μέλη της διοίκησης της τράπεζας,

μέλη επιτροπών που ενέκριναν επισφαλή δάνεια, αλλά και γνωστοί επιχειρηματίες οι οποίοι τα έλαβαν. Η επιχείρηση έχει λάβει γιγαντιαίες διαστάσεις καθώς όλο το βράδυ της Τετάρτης, αναζητήθηκαν ή συνελήφθησαν πολλά άτομα τα οποία σχετίζονται με τα συγκεκριμένα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από το 2006.

Όπως δημοσιεύει το protothema.gr, πρόκειται για ακάλυπτα και χωρίς εξασφαλίσεις δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που δόθηκαν από το 2006 έως το 2011 συνολικού ύψους 200.000.000 ευρώ, αλλά και της υπόθεσης Καρούζου που αφορά σε πάνω από 10 τράπεζες για χαριστικά δάνεια άνω των 300.000.000 ευρώ.

Τα πρώτα ονόματα τα οποία ακούγονται έρχονται στο φως της δημοσιότητας με πολλές επιφυλάξεις καθώς οι πληροφορίες έρχονται συγκεχυμένες και διάσπαρτες. Όπως δημοσιεύει το enikos.gr, μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Μάριος Βαρότσης. Μεταξύ των προσώπων που αναζητούνται είναι οι Άγγελος Φιλλιπίδης, Κλέων Παπαδόπουλος, (πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου), ο επιχειρηματίας Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, ο Κύπριος εφοπλιστής Έλληνας, ο Χ. Σιγανός (πρωην στέλεχος του ΤΤ) και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φαίνεται να μην έχουν πρόβλημα τα δάνειά του κ. Κοντομηνά, γιατί έχουν εχέγγυα. Το πρόβλημα αφορά σε μια πιστωτική κάρτα μεταξύ του ΤΤ και εταιρείας του.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα