Μετωπική σύγκρουση Σαμαρά-Τσίπρα με «άρωμα» εκλογών στον ορίζοντα

«Κάτι από τα παλιά» θύμιζε τόσο η ρητορική όσο και σύγκρουση του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα οι οποίοι με κύριο γνώμονα την συσπείρωση των ψηφοφόρων τους ανέβασαν τους τόνους και εξαπέλυσαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς για το πιο από τα δύο κόμματα τροφοδοτεί με την στάση του τη Χρυσή Αυγή.

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις θέσεις του προσφέρει «υπηρεσίες στους νεοναζί» χωρίς όμως να αναφερθεί ονομαστικά στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Όταν θέση τους είναι πως πρέπει να νομιμοποιήσουμε όλους τους λαθρομετανάστες, έτσι δεν προσφέρει υπηρεσίες στους Νεοναζί; Όταν υπερασπίζονται όλες τις δραστηριότητες κι όλα τα στέκια των κουκουλοφόρων, όταν υπερασπίζονται στα δικαστήρια τους ίδιους τους κουκουλοφόρους, αυτό δεν προσφέρει υπηρεσίες στους Νεοναζί; Όταν αμφισβητούν ή προσπαθούν να αμαυρώσουν κάθε τι που μας κάνει υπερήφανους για την Πατρίδα μας και την Ιστορία μας, ποιους εξυπηρετεί; Όταν ψηφίζουν μαζί τους στις περισσότερες περιπτώσεις στη Βουλή, όταν μας καταγγέλλουν με τον ίδιο υβριστικό τρόπο, δεν συμπίπτουν με τους Νεοναζί εκ των πραγμάτων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς απάντησε στην πρόσκληση-πρόκληση του κ. Τσίπρα για ντιμπέιτ με θέμα την παραδοχή του λάθους από το ΔΝΤ. «Τώρα, τελευταία, κάποιοι ανακάλυψαν το σφάλματα του αρχικού Μνημονίου! Επειδή το είπε, λέει, και η έκθεση του ΔΝΤ. Κι επειδή δεν έχουν άλλο επιχείρημα, επανέρχονται κάθε τόσο σε αυτό. Και θέλουν και συζήτηση στη Βουλή… Θα την έχουν τη συζήτηση! Στην ώρα της. Αλλά δεν θα τους βγει σε καλό…» είπε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας «σήκωσε το γάντι» λίγο αργότερα μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού και τόνισε ότι η ΝΔ «φλερτάρει με την ακροδεξιά» με στόχο να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους που κινήθηκαν προς τη Χρυσή Αυγή. «Πολύ περισσότερο γελασμένος είναι, αν νομίζει ότι θα επιβιώσει πολιτικά πατώντας στο σάπιο σανίδι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ώστε να επαναπατρίσει ψηφοφόρους του που στρέφονται στην ακροδεξιά. Ο ίδιος, όμως, είπε στο Ελσίνκι ότι η Χρυσή Αυγή ενισχύεται από την κρίση. Σήμερα μας είπε ότι την ενισχύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιός είναι στην κυβέρνηση και ποιός έχει ψηφίσει τα Μνημόνια; Ο ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Αναφορικά με την απάντηση του πρωθυπουργού για δημόσιο διάλογο στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον κ.Σαμαρά «κοινοβουλευτικό λιποτάκτη» και τον κατηγόρησε ότι έχει δηλώσει υποταγή στην Άνγκελα Μέρκελ. «Τον καλέσαμε να μην αποφύγει για μια ακόμα φορά το διάλογο και την αντιπαράθεση, όπως συνηθίζει. Και να μην κρυφτεί πάλι πίσω από τις εξυπνακίστικες ανακοινώσεις των επικοινωνιακών ειδικών της συμφοράς που τον περιβάλλουν και της ομάδας μονταζιέρας. Να μη το βάλει για άλλη μια φορά στα πόδια. Δεν του φθάνει, όμως, που είναι κοινοβουλευτικός λιποτάκτης, λέει και ψέματα στους διαρκείς μονολόγους του» είπε ο κ. Τσίπρας ενώ ειρωνευόμενος τον κ. Σαμαρά για το «success story» το παρομοίασε με το «παντεσπάνι της Μαρίας Αντουανέττας»

Keywords
Τυχαία Θέματα