Μεσημέριασε, άλλαξαν τα κόζια, πάμε για συμφωνία παιδιά… Γράφει ο Γιώργος Βούλγαρης

18:37 6/5/2015 - Πηγή: KoolNews

Tο πρωί… Grexit, το μεσημέρι… συγκρατημένη αισιοδοξία και το βράδυ… συμφωνία. Την επόμενη ημέρα τα ίδια. Την μεθεπόμενη επίσης. Και κάπως έτσι βρίσκει έδαφος το λαϊκό άσμα «πόσα θες να μας τρελάνεις»…
Φυσικά τα παραπάνω αφορούν στην κρίση στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο συμφωνίας με τους δανειστές. Κάθε πέντε λεπτά, διαρροές, δήθεν πληροφορίες, συμπεράσματα από ξερόλες και ξένα δημοσιεύματα αλλάζουν τα δεδομένα. Βαρύγδουπες δηλώσεις αξιωματούχων, μυστικές

συσκέψεις, τηλεφωνήματα και παρασκήνιο.

Δυσκολεύεται να κάνει ρεπορτάζ ακόμη και ο… Σέρλοκ. Οι ρεπόρτερ-Μπάτμαν, σώζουν οι Ελλάδα, οι… Τζόκερ μας βγάζουν από την Ευρωζώνη. Οι… Μποντ, ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα για να την είδηση. Αναλύσεις επί αναλύσεων.

Κι όμως ζούμε κακές για τη δημοσιογραφία ημέρες. Τραγελαφικές καταστάσεις. Την Τετάρτη 6 Μαΐου στις 16:30 υπήρχαν αντιφατικά ρεπορτάζ στο ίντερνετ. Το ένα σάιτ έγραφε ότι η Μέρκελ θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Το άλλο (την ίδια ώρα), ανέφερε ότι η Μέρκελ διαμηνύει πως η Ελλάδα δεν θα πάρει λεφτά εάν δεν κάνει μεταρρυθμίσεις. Και πολλά άλλα. Τόσο καλά δηλαδή. Ο καθένας διαβάζει ό,τι θέλει, όπως το θέλει. Κάθε ημέρα τα ίδια. Ό,τι να είναι.

Άραγε πόσοι έχουν σκεφτεί πως όλα αυτά ανεβάζουν το κόστος δανεισμού και κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την όλη κατάσταση; Ίσως κάποιοι να το επιθυμούν. Ίσως κάποιοι άλλοι να το κάνουν εν αγνοία τους. Και το χειρότερο κάποιοι αντιγράφουν για… να έχουν και αυτοί το θέμα.

Κάποτε κάναμε ρεπορτάζ. Τώρα επικαλούμαστε αυτόν που επικαλείται κάποιον αξιωματούχο που δεν θέλει να πει το όνομά του. Έτσι όμως, γράφω κι εγώ ότι αξιωματούχος μου είπε ότι εκτός απροόπτου τη Δευτέρα θα υπάρχει συμφωνία. Μπορώ να γράψω ότι στο Eurogroup της 11ης Μαΐου θα γίνει θετική δήλωση για την Ελλάδα αλλά η συμφωνία… τον Ιούνιο. Χωρίς όνομα. Αλλά και με όνομα.

Το κωλομπαρεύω (αγαπημένο ρήμα για τέτοιες περιπτώσεις), βάζω τον τίτλο που θέλω και μέσα… για να είμαι… μέσα εάν τελικά δεν είμαι... μέσα γράφω ήξεις-αφίξεις. Σούπες.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και καλά θα κάνουμε όλοι να φιλτράρουμε τις ειδήσεις και να μην αντιγράφουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις και ρεπορτάζ. Κάποτε κάναμε. Τότε που τρέχαμε μόνοι μας από το πρωί έως το βράδυ. Τώρα τι πάθαμε; Τουλάχιστον οι παλιότεροι ας δώσουν το παράδειγμα.

Γίνεται μια διαπραγμάτευση. Ο καθένας χρησιμοποιεί τα όπλα του. Γιατί να πέφτουμε στην παγίδα τους; Γιατί γινόμαστε το όχημα που τους πηγαίνει εκεί που θέλουν; Για το μηνιάτικο;

Τα πράγματα είναι σοβαρά και εμείς πρωταγωνιστούμε. Και φυσικά, έχουμε τρελάνουμε τον κόσμο...
Έχουμε κι εμείς κρίση αξιοπιστίας. Και θα κριθούμε. Μας βαρέθηκε (ή μάλλον μας σιχάθηκε) ο κόσμος παιδιά…

The post Μεσημέριασε, άλλαξαν τα κόζια, πάμε για συμφωνία παιδιά… Γράφει ο Γιώργος Βούλγαρης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα