Μένει και αναβαθμίζεται ο Μουζάλας: Αυτονομείται το υπουργείο Μετανάστευσης

Μπορεί η δήλωση περί «Μακεδονίας» να έβαλε τον Γιάννη Μουζάλα στο «μάτι του κυκλώνα», ωστόσο φαίνεται πως στην κυβέρνηση του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη και αποφάσισαν να τον αναβαθμίσουν.

Τις τελευταίες μέρες ο κ. Μουζάλας βρέθηκε στο στόχαστρο του Πάνου Καμμένου που ζητούσε επίμονα την απομάκρυνση του, αλλά στο Μαξίμου φαίνεται πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει ούτε σαν σκέψη. Τουναντίον, αποφασίστηκε σε σύσκεψη της Δευτέρας υπό τον Αλέξη Τσίπρα

να αναβαθμιστεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που μέχρι σήμερα υπαγόταν στο υπουργείο Εσωτερικών και να αυτονομηθεί.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μέλη της κυβέρνησης και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού ειπώθηκε ότι για να αναβαθμιστεί το υπουργείο θα απαιτηθούν νομοθετικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν όχι μόνο το διοικητικό μέρος, αλλά και προσλήψεις οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν πέραν των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Ο κ. Τσίπρας είπε επίσης σήμερα ότι «θα υπάρξει κάποια στιγμή νέα συνάντηση με τον κ. Καμμένο για το θέμα Μουζάλα».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αυτές τις μέρες βρίσκεται στις ΗΠΑ, επομένως η αντίδραση του στις σχεδιαζόμενες πολιτικές να αναμένεται είτε εξ αποστάσεως, είτε με την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη.

The post Μένει και αναβαθμίζεται ο Μουζάλας: Αυτονομείται το υπουργείο Μετανάστευσης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα