Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας είναι άπειρος και τυχοδιώκτης – Έχω δώσει εξετάσεις στη ΝΔ

Δριμεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σημειώνοντας πάντως ότι υπάρχουν ζητήματα στα οποία απαιτείται συνεννόηση.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, σημείωσε:

«Άλλο συνεννόηση, άλλο συναίνεση, άλλο στήριξη και άλλο οικουμενική. Απαιτείται όμως η συνεννόηση. Δεν μπορεί να στέλνουμε μηνύματα στο εξωτερικό ότι δεν μιλάμε καθόλου. Και σας

το λέει κάποιος που στην τηλεμαχία των αρχηγών με αποκάλεσαν "υπόδικο"... Υπάρχουν ζητήματα που απαιτείται η συνεννόηση. Δεν μπορεί να τα διαχειριστεί το παιδί, τι θα κάνουμε, δηλαδή, αφού έχει απειρία. Θα τον αφήνουμε να πηγαίνει απροετοίμαστος; Έτσι πήγε στην Σύνοδο που δεν ήρθε η Τουρκία και μάζεψε τα hot spots εδώ μέσα, και τώρα δεν ξέρει τι να κάνει και κοντεύουν να μας βγάλουν από τη Σένγκεν ... Αν για τα hot spots με είχε ακούσει, και είχαν μείνει στην Τουρκία, και είχε βοηθηθεί η Τουρκία, και δεν θα πέρναγαν απέναντι για να πνίγονται και δεν θα είχαμε όλο το δουλεμπόριο, και η χώρα θα μπορούσε να ελέγχει καλύτερα τα σύνορά της».

Κατηγόρησε ακόμη τον Πρωθυπουργό ότι είναι τυχοδιώκτης και άπειρος, ρωτώντας γιατί έκανε εκλογές «αφού με το πρώτο νομοσχέδιο που έρχεται πληγώνεται πάλι και έχει και τους 53 μέσα».

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στις διαδικασίες εκλογής αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία είπε: «Εγώ πιστεύω ότι η διαδικασία που ακολουθούμε έχει πάρα πολλές αδυναμίες. Τις έχω εξηγήσει. Όλο το πολιτικό σκηνικό στηρίζεται πάνω σε ένα τεχνικό σύστημα που μπορεί να κάνει και λάθος».

Απορρίπτοντας τις επικρίσεις που δέχθηκε ο ίδιος ως μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος όταν αναβλήθηκαν οι εκλογές λόγω τεχνικού προβλήματος, αφησε αιχμές κατά συνυποψηφίων του και τόνισε: «Άλλο η πολιτική ευθύνη επειδή προΐστασαι ενός μηχανισμού που έπεσαν τα κομπιούτερ. Εδώ πέφτει στο taxis που είναι κρατικό και έχουν γίνει εκατομμύρια επενδύσεων. Πρέπει να σας πω πως όποτε τις κάνουμε τις εκλογές μπορεί να ξαναπέσει. Τι θα κάνουμε; Είναι πολιτικό ζήτημα αυτό;».

Για τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά, άφησε εκ νέου αιχμές:

«Όταν διάβασα ότι παρόλα τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, ζητείται η παραίτησή μου, είπα, γιατί ζητάει την παραίτησή μου δεν του έκανα καμία επίθεση. Γιατί ζητάει την παραίτησή μου αφού και ο ίδιος γνωρίζει την εταιρεία κ.λπ. Ούτε είπα εγώ αν υπάρχει διαφάνεια, όλοι την ήξεραν. Άρα γιατί ζητείται η παραίτησή μου; Και τι ακριβώς είπα: επειδή τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, οφείλει να πει ότι με στηρίζει για να πάω (σ.σ. στη σύσκεψη των αρχηγών) να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Εγώ πώς θα πάω στην σύνοδο αρχηγών; Πώς θα πάω στο ΕΛΚ; Πώς θα μιλήσω για το προσφυγικό; Πώς θα μιλήσω για όλα αυτά όταν αυτός που με πρότεινε, και τη γνώμη του οποίου υπολογίζω και σέβομαι, λέει να παραιτηθώ;».

Στην επισήμανση ότι ο κ. Σαμαράς δεν υποστηρίζει τα περί παραίτησης ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Δημοσίως δεν ελέχθη αυτό. Και όχι μόνο δεν ελέχθη, προχθές στενός του συνεργάτης, απ' ό,τι πληροφορούμαι, πήγε στη Βουλή και επιβεβαίωσε άλλα».

The post Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας είναι άπειρος και τυχοδιώκτης – Έχω δώσει εξετάσεις στη ΝΔ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα