Μεϊμαράκης κατά πάντων : «Περίμενα την ήττα, αισθάνθηκα στεναχώρια για τη συμπεριφορά κάποιον συνυποψηφίων»

«Δεν αισθάνθηκα ιδιαίτερη πικρία για την ήττα, ήμουν ψυχολογικά προετοιμασμένος. Αισθάνθηκα στεναχώρια για τη συμπεριφορά κάποιων, ειδικά κάποιων συνυποψηφίων, το τελευταίο διάστημα», ανέφερε μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον Ενικό ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε και την αιτία της ψυχολογικής του κατάρρευσης που δεν ήταν άλλος από την ασθένεια και τον θάνατο της αγαπημένης του αδερφής.

«Στις 19/11 προέκυψε ένα τραγικό γεγονός που με επηρέασε ψυχολογικά (σ.σ. η εισαγωγή της αδερφής του στο νοσοκομείο). Αισθάνομαι μέσα μου

πως δεν της αφιέρωσα τον χρόνο που έπρεπε και δεν είμαι σίγουρος, αν έκανα και καλά», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος αναγνώρισε πως στον δεύτερο γύρο δεν κινήθηκε όσο έπρεπε, μιας και δεν διέθετε ψυχολογικά αποθέματα.

«Περίμενα πως θα έχανα πολύ περισσότερο», προσέθεσε και αναγνώρισε πως ίσως θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει, πλην όμως ανέφερε πως «δεν νομίζω να καταλάβαιναν ποτέ οι πολίτες γιατί αποχώρησα».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιβεβαίωσε πως μετά τον πρώτο γύρο δεν επικοινώνησε ούτε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα ούτε με τον Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να μην παρερμηνευθούν οι προθέσεις του και να μην τεθεί ζήτημα διαρροών περί αντιπροεδρία ή άλλων τινών. Παράλληλα, ανέφερε πως δεν θεωρεί τυχαία τη φωτογραφία Μητσοτάκη-Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη στη Θεσσαλονίκη.

«Το ότι ο Τσίπρας έλεγε πως προτιμά Μεϊμαράκη, ήταν καλό;» διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος συμπέρανε πως το Μέγαρο Μαξίμου τον προβοκάριζε. Προσέθεσε δε πως θεωρεί «χτύπημα κάτω από την μέση» την αξιοποίηση του γνωστού πλέον άρθρου στην Αυγή από τα επιτελεία ανθυποψηφίων του.

Ως «σενάρια για να τα συζητάμε» απέρριψε τα σενάρια τόσο περί επιστροφής του Κώστα Καραμανλή όσο και για χρήση αυτού ως «μπροστινού» από μέρους του πρώην πρωθυπουργού και ανέφερε πως ο κ. Καραμανλής έκανε μόνο μια διαρροή κύκλων και όχι τηλεφωνήματα και κινητοποίηση. Εκτίμησε δε πως τα πράγματα θα ήταν αλλιώς, αν οι εκλογές είχαν γίνει στις 22/11. Επέμεινε πως έπραξε ορθά να παραιτηθεί μετά το εκλογικό φιάσκο του Νοεμβρίου, παραδεχόμενος μόνο πως προκλήθηκε μεγάλη ένταση στις 23/11, όταν και εμφανίστηκε στον Ενικό, ίσως στην πιο πολωμένη στιγμή της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ. «Πήγα αφελώς σε αυτή τη μάχη, δεν είχα ούτε τους επικοινωνιολόγους ούτε και τα χρήματα», προσέθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Αναφορικά με το τέλος του «Καραμανλισμού», για το οποίο μιλούν πολλοί την επόμενη των εκλογών της ΝΔ, είπε ότι άλλο ο Καραμανλής και άλλο ο Καραμανλισμός, λέγοντας ότι δεν μπορεί κανείς να πει ότι ο «Καραμανλισμός» τελείωσε στη ΝΔ.

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως ο Αντώνης Σαμαράς στήριξε όλους τους άλλους υποψηφίους εκτός από αυτόν. Μάλιστα, κάρφωσε τον κ. Σαμαρά λέγοντας πως με το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαϊου του 2012 κόντεψε να διαλυθεί η ΝΔ, ενώ ανέφερε πως τα μέλη-κλειδιά της ΚΕΦΕ ήταν διορισμένα από τον πρώην πρωθυπουργό. Παράλληλα, καρφιά έριξε και για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, κάνοντας λόγο ακόμα και για deal με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να παραμείνει στη θέση του έως και το τακτικό συνέδριο του κόμματος.

Υπογράμμισε πως διασπάσεις σε μεγάλα κόμματα είναι κάτι που δεν έχει παρατηρηθεί ακόμα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, τόνισε όμως πως ρόλος του προεδρεύοντος είναι να μην δώσει τη «δικαιολογία» ο διασπαστής να γίνει αποδεκτός από την κοινωνία. Πάντως, η απάντηση που έδωσε αποτιμάται ως ενωτική και ουχί ως προάγγελος διάσπασης ή αποχωρήσεων στελεχών. Μάλιστα, σε άλλο σημείο ανέφερε πως «όλοι θα συμβάλλουμε για να κερδίσει η ΝΔ τις επόμενες εκλογές», κλείνοντας τη σχετική συζήτηση.

Ο κ. Μεϊμαράκης απέρριψε τον ισχυρισμό πως η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη ήταν πιο πολιτική και ανέφερε πως ο ίδιος, από την εποχή που ήταν πρόεδρος της ΝΔ, είχε μιλήσει πολιτικά και είχε καταθέσει κυβερνητική πρόταση. Συν τοις άλλοις απέρριψε τους ισχυρισμούς πως η ΝΔ δεν είναι έτοιμη αυτή τη στιγμή να κυβερνήσει, όπως λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν με καλέσει θα ανταποκριθώ (για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη). Εγώ δεν έχω κάτι να του ζητήσω, να κάνω κάποια συναλλαγή. Εγώ θα είμαι παρών, θα λέω την άποψή μου και δεν πρόκειται να υπονομεύσω», έκλεισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος αρνήθηκε πως θα μπει σε πολιτική αποστρατεία.

The post Μεϊμαράκης κατά πάντων : «Περίμενα την ήττα, αισθάνθηκα στεναχώρια για τη συμπεριφορά κάποιον συνυποψηφίων» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα