Με το βλέμμα στραμμένο στο σύμπαν – Το πρώτο «ματωμένο» φεγγάρι της χρονιάς

15/4/2014: Το «ματωμένο» φεγγάρι έκανε την εμφάνιση του στον ουρανό και εκατοντάδες κόσμου έσπευσαν απαθανατίσουν την στιγμή.

Η σημερινή έκλειψη είναι η πρώτη των τελευταίων δύο ετών όπως επίσης και η πρώτη από μία σειρά τεσσάρων εκλείψεων που θα λάβουν χώρα τους προσεχείς 18 μήνες.

Η ολική έκλειψη σελήνης συμβαίνει όταν η Πανσέληνος ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο και τη Γη. Κατά την

διάρκεια της έκλειψης η σκιά της Γης πέφτει πάνω στη Σελήνη εμποδίζοντας τις ακτίνες του ηλίου. Όσον αφορά το κόκκινο χρώμα της Σελήνης, οφείλεται στην διάθλαση του φωτός, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο ηλιοβασίλεμα.

Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι αρχικά το φεγγάρι θα έχει ένα σκούρο γκρι χρώμα και στη συνέχεια ένα κόκκινο-πορτοκαλί. Η έκλειψη συνέβη σήμερα από τις εννέα το πρωί ώρα Ελλάδος μέχρι τις 12 και ήταν ορατή από την Βόρεια και τη Νότια Αμερική.

Τα επόμενα «ματωμένα» φεγγάρια αναμένονται στις 8 Οκτωβρίου 2014, στις 4 Απριλίου 2015 και στις 28 Σεπτεμβρίου 2015. Εκτός από την έκλειψη της Σελήνης, ο πλανήτης Άρης ήρθε πολύ κοντά στην Γη, σε απόσταση περίπου 92,4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων και ήταν ορατός από την Γη καθώς ήταν τόσο φωτεινός όσο το λαμπρότερο άστρο του ουρανό, ο Σείριος.

Keywords
Τυχαία Θέματα