Με εντάσεις στη Βουλή κυρώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις αμυντικές βιομηχανίες

Την στήριξη της ευρείας πλειοψηφίας είχε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα στην Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ. Η κύρωσή της πραγματοποιήθηκε με την ψήφο των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ. Κατά τάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

και «παρών» δήλωσε η Χρυσή Αυγή.

Αντιπαράθεση στη συνδιάσκεψη της Βουλής ξέσπασε μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώφης Γεννηματά και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρου Δρίτσα αλλά και του Πάνου Καμμένου.

«Σας καλώ να στηρίξετε τη σημερινή πρότασή μας, το σημερινό νομοσχέδιο, γιατί εξασφαλίζει σημαντικό μεταβατικό στάδιο που χρειαζόμαστε, προκειμένου να φτάσουμε στην οριστική λύση που διεκδικούμε. Και η οριστική λύση είναι μια βιώσιμη αναδιαρθρωμένη ελληνική αμυντική βιομηχανία» είπε η κ. Γεννηματά.

Η αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι «σε καμία περίπτωση και ποτέ δεν έχω μιλήσει για κλείσιμο και για λουκέτο, έστω και εν λειτουργία, των ΕΑΣ. Παλεύω -και παλεύουμε ως κυβέρνηση- να αναδιαρθρωθούν, να είναι βιώσιμα, να μην χρειάζεται να συνεισφέρει άλλο ο φορολογούμενος από το υστέρημά του». Υποστήριξε επίσης ότι έχει εντολή η διοίκηση των ΕΑΣ για κινητικότητα και εξωστρέφεια, ως προς την υποβολή προσφορών και την ανάληψη συμβάσεων.

Παράλληλα η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που κατέθεσε για τα ΕΑΣ, και η οποία τελικά απορρίφθηκε. «Δυστυχώς για άλλη μία φορά επιλέγεται ένας ευαίσθητος τομέας για μικροκομματική εκμετάλλευση και δημιουργία εντυπώσεων. Ποιοι θα κερδίσουν αν μείνει η εταιρεία ένα χρόνο σε ακινησία;», διερωτήθηκε, κάνοντας λόγο για «τροπολογία γραμμένη στο πόδι την οποία προσπαθείτε να εμφανίσετε ως σωτηρία των ΕΑΣ» και «ανέξοδο λαϊκισμό».

Απαντώντας εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε ότι θλίβεται για τον τρόπο που επιχειρεί η κυβέρνηση να απαξιώσει την τροπολογία επισημαίνοντας ότι το κόμμα της Κουμουνδούρου ψηφίζει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με ως κίνηση ευθύνης.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρατείνει έως τις 31.01.2014 την προθεσμία χορήγησης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στην εταιρεία ΕΑΣ από 31.10.2013 που είχε τεθεί αρχικά.

Με την τροπολογία ορίζεται ότι η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα δίνεται για την είσπραξη των οφειλομένων ποσών από το Ελληνικό Δημόσιο, λόγω παράδοσης στις Ένοπλες Δυνάμεις στρατιωτικού υλικού, αλλά και προκειμένου τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα να μπορούν να υποβάλουν δικαιολογητικά και να συμμετάσχουν σε διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας αμυντικού υλικού που έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά πυρομαχικά πυροβόλων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα