Με δοκιμές πυραύλων απαντά ο Πούτιν στην επιμονή της Μέρκελ για νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Το πυρηνικό του οπλοστάσιο άνοιξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στέλνοντας μήνυμα στη Δύση και κυρίως στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, καθώς επιμένει στην επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία.

Σύμφωνα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας διεξήγαγαν μια επιτυχημένη δοκιμή του νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Μπουλάβα την Τετάρτη και πρόκειται να κάνουν άλλες δύο δοκιμαστικές

εκτοξεύσεις τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.
Ο πύραυλος Μπουλάβα («Ρόπαλο», κωδικός SS-NX-30 κατά ΗΠΑ) έχει υποβληθεί σε πολυάριθμες δοκιμές —έχουν καταγραφεί 19 από το 2005, τουλάχιστον οι 8 από τις οποίες απέτυχαν.

Η ανάπτυξη του βαλλιστικού αυτού διηπειρωτικού πυραύλου, μήκους 12 μέτρων και βεληνεκούς 8.000 χλμ., έχει αντιμετωπίσει προβλήματα, γεγονός που προκαλεί καθυστερήσεις στην κατασκευή του.

Ο Μπουλάβα κατά τους σχεδιασμούς του ρωσικού επιτελείου θα καταστεί ο ακρογωνιαίος λίθος του ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου την επόμενη δεκαετία. Πρόκειται για έναν πυρηνικό πύραυλο ικανό να φέρει οκτώ πυρηνικές κεφαλές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Ιγκόρ Κονατσένκοφ, ο πύραυλος «εκτοξεύθηκε από το υποβρύχιο Vladimir Monomakh στη Λευκή Θάλασσα», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Χωρίς φυσικό αέριο η Πολωνία για να… ξεμείνει η Ουκρανία

Την ίδια ώρα, η Ρωσία άρχισε να περιορίζει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Πολωνία, διαταράσσοντας κατά τον τρόπο αυτό την ανάστροφη ροή προς την Ουκρανία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής της ουκρανικής μονοπωλιακής εταιρείας Ukrtansgaz.

"Τα πράγματα δεν εξελίσσονται και πολύ ομαλά. Η Ρωσία άρχισε να περιορίζει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Πολωνία με σκοπό να διαταράξει την ανάστροφη ροή του αερίου που λαμβάνουμε εμείς από την Πολωνία.

Στις 2 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, η Πολωνία σταμάτησε την ανάστροφη ροή στην Ουκρανία ύψους 4 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων" φέρεται να είπε στο Κίεβο ο επικεφαλής της εταιρείας, Ιχόρ Προκόπιφ.

Επιμένει στις κυρώσεις η Μέρκελ

Στο μεταξύ, υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων στην Ρωσία, για την ουκρανική κρίση, τάχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ. Σημείωσε ότι οι κυρώσεις θα μπορούσαν να ανασταλούν, μόνο αν η Μόσχα τηρήσει τις υποσχέσεις της για αποκλιμάκωση της κρίσης.

Από την πλευρά του ο Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ, πρόεδρος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), δήλωσε ότι πρέπει να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο ώστε να εφαρμοστεί η εκεχειρία στην Ουκρανία και να αρχίσει ένας πολιτικός διάλογος πριν επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία

The post Με δοκιμές πυραύλων απαντά ο Πούτιν στην επιμονή της Μέρκελ για νέες κυρώσεις στη Ρωσία appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα