Με δίκυκλο έφυγαν οι τρομοκράτες – Βομβαρδισμένο τοπίο το Κέντρο [εικόνες]

Ιδιαίτερη άνεση στις κινήσεις τους είχαν οι τρομοκράτες που παγίδεψαν αυτοκίνητο στο Κέντρο έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο και εξερράγη στις 05:55 το πρωί στην οδό Αμερικής 4, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στο κέντρο της Αθήνας.

Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των

πυροτεχνουργών του ΤΕΕΜ, βρίσκεται σε εξέλιξη από τα πρώτα λεπτά της έκρηξης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άτομο κατέφθασε στην περιοχή οδηγώντας το αυτοκίνητο, το πάρκαρε στο σημείο και τρέχοντας κατευθύνθηκε λίγα στενά πιο κάτω όπου τον περίμενε ένα δίκυκλο και ο οδηγός του, ενώ τα χαρακτηριστικά και των δύο όπως ήταν αναμενόμενο ήταν πολύ καλά καλυμμένα.

Λίγα λεπτά μετά έγιναν τα τηλεφωνήματα στο zougla.gr και στην Εφημερίδα των Συντακτών, λέγοντας: «Ανάμεσα στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, υπάρχει αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά, που θα εκραγεί σε 45 λεπτά».

Αμέσως, η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πράγματι εντοπίστηκε ένα κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας NISSAN SUNNY, που όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για το παγιδευμένο ΙΧ, το οποίο και στη συνέχεια εξερράγη. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν έγκαιρα εργαζόμενους, κυρίως άνδρες security, και απέκλεισαν την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα για να μην υπάρξουν θύματα.

1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Σύμφωνα με τις Αρχές, μεγάλο ρόλο θα παίξει για τον εντοπισμό τους, το υλικό από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας, ενώ μέχρι στιγμής αρκούνται στη συλλογή πληροφοριών και στην προσεκτική τους έρευνα, προκειμένου να μην «ξεφύγει» η παραμικρή πληροφορία ή το οποιοδήποτε στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στους δράστες. Το βέβαιο είναι πως οι κινήσεις τους μαρτυρούν απόλυτη οργάνωση, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως το κάθε βήμα τους απείχε από το προηγούμενο μόλις ελάχιστα λεπτά, καθώς φυσικά και το ότι ο οδηγός του ΙΧ το οδήγησε με 75 κιλά εκρηκτικού μηχανισμού, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία πιθανή «επιχείρηση αυτοκτονίας».

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα