Με άρωμα Ελλάδας μετά από 10 χρόνια η Μπερλινάλε

Το 2004 ο εκλιπών Θοδωρής Αγγελόπουλος συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ταινιών του Βερολίνου με την ταινία «Τριλογία: Tο λιβάδι που δακρύζει» και κέρδισε το βραβείο FIPRESCI. Το 2014 ο Γιάννης Οικονομίδης και «Το Μικρό Ψάρι» του σηματοδοτούν την επιστροφή της Ελλάδας και της Κύπρου στο σπουδαίο φεστιβάλ.

Η ταινία του Οικονομίδη συμπεριλαμβάνεται στις ταινίες που συμμετέχουν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα στη φετινή 64η διοργάνωση του

φεστιβάλ Βερολίνου που θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 16 Φεβρουαρίου και πρόκειται για την 4η μεγάλου μήκους προσπάθεια του.

Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ο Στράτος, που τη νύχτα εργάζεται σε βιοτεχνία αρτοποιίας, ενώ την ημέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Μαζεύει χρήματα για να χρηματοδοτήσει την απόδραση του Λεωνίδα, του ανθρώπου που τον έσωσε, όσο ο ίδιος ήταν στη φυλακή. Του χρωστάει τη ζωή του και ο Στράτος δεν ξεχνάει τα χρέη του. Στην πορεία, όμως, ο Στράτος συνειδητοποιεί ότι έχει περισσότερες οφειλές από όσες νόμιζε. Καταστρώνει ένα νέο, λεπτομερές σχέδιο, μια τελευταία αποστολή.

Η ταινία είναι μια γερμανοκυπριακή συμπαραγωγή και παίζουν οι Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, Βερόνικα Νόγιοκς, η μικρή Πωλίνα Δελλατόλα, Μαρία Καλλιμάνη, Γιάννης Βουλγαράκης, Όμηρος Πουλάκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Γιώργος Μπινιάρης, Αλέκος Πάγκαλος, η Σόνια Θεοδωρίδου και η Πόπη Τσαπανίδου.

To σενάριο συνυπογράφει ο σκηνοθέτης με τους Γιάννης Οικονομίδη, Θάνος Ξηρό, Βαγγέλη Μουρίκη, Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο, Χάρη Λαγκούση.

Το φεστιβάλ που φιλοξενεί πάνω από 400 ταινίες κάθε είδους θα ξεκινήσει με το The Grand Budapest Hotel του Γουές Άντερσον.

Keywords
Τυχαία Θέματα