Διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον Παπακωνσταντίνου – Σφοδρή επίθεση εναντίον Βενιζέλου

18:27 6/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Ολοκληρώθηκε η μυστική ψηφοφορία για παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Mε 234 ψήφους “υπέρ”, 21 “κατά”, 1 “άκυρο” και 3 “λευκά” σε σύνολο 266 ψηφοδελτίων, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

«Δεν θυμάμαι στο παρελθόν τέτοιο ευτελισμό Επιτροπής της Βουλής» δήλωσε από το βήμα της Βουλής

ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας πως γίνονται «επιλεκτικές διαρροές», για να ενοχοποιηθεί αποκλειστικά εκείνος. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε με αυτόν τον τρόπο επίθεση εναντίον της Εξεταστικής για τη λίστα Λαγκάρντ και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν κάποια από τα μέλη της.

Σε ό, τι έχει να κάνει με τη γαλλική επιστολή, πάνω στην οποία βασίζεται η πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου εις βάρος του, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως δεν αποτελεί κάποιο νέο στοιχείο, αφού είναι γνωστό από τον περασμένο Οκτώβριο, αναφέροντας παράλληλα πως είχε αναφερθεί και ο ίδιος στο θέμα αυτό και μάλιστα δύο φορές.

“Θεωρώ ευτύχημα ότι βρέθηκε αυτή η επιστολή, γιατί επιβεβαιώνει έναν προς έναν τους ισχυρισμούς μου ότι δεν έκρυψα τίποτα από την πρώτη στιγμή” σημείωσε, ενώ διερωτήθηκε: “Τι μας λέει η επιστολή; Ότι οι Γάλλοι γνωρίζαν ότι τα στοιχεία αυτά ήταν προϊόν υποκλοπής, τα χαρακτήρισαν απόρρητα και δεν τα πρωτοκόλλησαν. Αλλά όλα αυτά δεν αναφέρονται στο κατηγορητήριο“.

Απαντώνας για τις κινήσεις που έκανε όταν έφτασε στην κατοχή του η λίστα, ο πρώην υπουργός τόνισε: “Βλέποντας την ταχύτητα των ερευνών, φαντάζομαι ότι όλοι πια καταλαβαίνετε για ποιο λόγο έδωσα αρχικά μόνο τα 20 ονόματα που άθροιζαν περίπου τις μισές καταθέσεις της λίστας από ένα σύνολο περίπου 2.000 ονομάτων”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ιωάννη Διώτη τονίζοντάς πως “γιατί έβαλαν την λίστα στο συρτάρι τους; Ποιον κοροϊδεύουν εδώ πέρα; Γιατί δεν με πήραν ένα τηλέφωνο να με ρωτήσουν που τα βρήκα τα στοιχεία ποιος μου τα έδωσε, τι να τα κάνω; Τηλέφωνα δεν υπήρχαν; Γιατί ο κ. Βενιζέλος δεν ρώτησε την κα Λαγκάρντ; Ο κ. Βενιζέλος είχε το θράσος να με ταυτίσει με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ότι είμαι βάρος για το ΠΑΣΟΚ, εγώ δεν ήμουν εκείνος που υπερασπίστηκα τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο κ. Βενιζέλος ήταν. Εγώ πέρασα την ρύθμιση που σύμφωνα με αυτή κατηγορήθηκε ο Α. Τσοχατζόπουλος“, ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε η κυβέρνηση, αναφέροντας πως “κάποιοι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι διασύροντας έναν άνθρωπο που σε σημαντικό βαθμό συμβόλισε την προηγούμενη κυβέρνηση, θα μπορέσουν να ξεγελάσουν την κοινωνία”.

Για τα συγγενικά του πρόσωπα που τα ονόματά τους αφαιρέθηκαν από την αρχική λίστα τόνισε πως “λείπουν από την λίστα τρία συγγενικά μου πρόσωπα από ένα usb το οποίο δεν ήταν το δικό μου και αυτό επιβεβαιώθηκε από την πραγματογνωμοσύνη που έγινε. Δεν έκανα εγώ την αλλοίωση“.

Oλοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε πως “θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους την τιμή και υπόληψή μου“.

H πρόταση των 54 βουλευτών για διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του, προσθέτοντας το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, θα ολοκληρωθεί με μυστική ψηφοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα