«Μαύρη τρύπα» 3,5 εκατομμυρίων ευρώ στον ΟΚΑΝΑ – Ο Άδωνις ζητά την παραίτηση του διοικητή

Ένα χρηματοδοτικό κενό πολλών εκατομμυρίων ευρώ εντοπίσθηκε έπειτα από έλεγχο αρμόδιων υπηρεσιών στους ισολογισμούς του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και ξεκίνησε μετά τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου και αίτημα ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για διενέργεια σχετικής έρευνας. Το πόρισμα-κόλαφος κάνει λόγο για τρύπα ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα πληροφορίες, διαπιστώθηκε σωρεία παρατυπιών

και πιο συγκεκριμένα έλλειμμα στα ταμεία του Οργανισμού κατά των ναρκωτικών για το οποίο μάλιστα ως υπέυθυνη φέρεται η διοίκηση του οργανισμού από φαινόμενα κακοδιαχείρισης. Σύμφωνα με τη διαδικασία και το νομικό πλαίσιο, ο φάκελος της υπόθεσης θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα προς διερεύνηση, το γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Στο φάκελο της υπόθεσης γίνεται λόγος για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης ενώ πληθώρα κατηγορίων υπάρχει και κατά στελεχών του ΟΚΑΝΑ , οι οποίοι με τις κινήσεις τους φαίνεται πως δημιούργησαν το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στον οργανισμό, ενώ δεν είναι λίγες οι κατηγορίες και για φαινόμενα διαφθοράς.

Γίνεται μάλιστα λόγος για παρατυπίες και παράνομες χρήσεις των κονδυλίων, καθώς χρήματα που προορίζονταν για τα κέντρα πρόληψης φαίνεται ότι δεν πήγαν εκεί μάλλον είχε γίνει ένας εσωτερικός «δανεισμός» παράτυπα και τα χρήματα έχουν διατεθεί αλλού. Μάλιστα, σήμερα, η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία και λεπτομέρειες για όλα τα έγγραφα που έχει συγκεντρώσει και θα τα παραδώσει στη Δικαιοσύνη.

Άμεση υπήρξε η κινητικότητα της πολιτική ηγεσίας του υπουργείου υγείας για το θέμα , καθώς ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε ήδη την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένης Μαλιώρη.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα