Μάρτυρας «καίει» τον Γρέγο της Χρυσής Αυγής: Ήταν πορτιέρης σε μαγαζί του Σαξώνη

Τις υπηρεσίες του σε νυχτερινό μαγαζί της Θεσσαλονίκης που ανήκε στον ταμία και καταχραστή του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Σαξώνη, προσέφερε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος, ο οποίος ήταν και υπάλληλος στην ταμιακή υπηρεσία του Δήμου.

Κατά

την διάρκεια της δίκης για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης, αίσθηση προκάλεσε μία από τις μαρτυρίες σύμφωνα με την οποία ο Αντώνης Γρέγος ήταν πορτιέρης σε μαγαζί του Παναγιώτη Σαξώνη. Ο μάρτυρας, Φώτης Σκαμπαρδώνης, όπως αναφέρει το Έθνος, αναφέρθηκε, επίσης, σε τρεις ακόμη υπαλλήλους του Δήμου που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον Σαξώνη. «Οι διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας γνώριζαν για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Σαξώνη, αλλά δεν ξέρω εάν γνώριζαν για τους υπαλλήλους που δούλευαν στα μαγαζιά του», είπε.

Αναφέρθηκε επίσης και σε έναν χορό που είχε πραγματοποιήσει ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου σε ένα... μαγαζί του Π. Σαξώνη, χωρίς όμως να θυμάται αν είχε πάει ο τότε δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, όπως ανέφερε.

Για τον Σαξώνη είπε ότι ήταν ο... πιο άνετος οικονομικά υπάλληλος του δήμου και προσέθεσε: «Γνωρίζαμε ότι είχε αυτοκίνητα, μαγαζιά και καραβάκι».

Ο Φ. Σκαμπαρδώνης κατάθεσε στο δικαστήριο ότι ο Π. Σαξώνης είχε αναλάβει από το 2005 όλα τα ταμεία του δήμου με απόφαση της διοίκησης. «Δεν μας άφηνε να πλησιάζουμε στο γραφείο του, έπαιρνε πολύ σπάνια άδεια και όποτε το έκανε, ερχόταν στην υπηρεσία για να πραγματοποιήσει ο ίδιος τις πληρωμές. Μας έδινε παραστατικά πως πλήρωνε τα ταμεία και εμείς του δίναμε αποδείξεις. Γνωρίζαμε ότι έπαιρνε μετρητά, αλλά δεν ξέραμε πως τα είχε κλειδωμένα στο συρτάρι του γραφείου του», είπε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα