Μακελειό σε οικοτροφείο: Ένοπλοι εισέβαλαν και σκότωσαν 28 μαθητές

18:30 6/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Ένοπλοι που ενδεχομένως να είναι ισλαμιστές σκότωσαν σήμερα 28 μαθητές και ένα καθηγητή σε οικοτροφείο στην πόλη Πότισκουμ της βορειοανατολικής Νιγηρίας.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, ανέρχεται στους 42. Ιατρός του γενικού νοσοκομείου του Πότισκουμ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: "Παραλάβαμε την περασμένη νύκτα τα πτώματα 42 μαθητών και μελών του προσωπικού του δημόσιου ιδρύματος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαμούντο. Ορισμένα έφεραν τραύματα από σφαίρες και πολλά έφεραν σημάδια εγκαυμάτων".

"Οι δράστες έβαλαν φωτιά σε κτίρια και πυροβολούσαν

μαθητές οι οποίοι προσπαθούσαν να διαφύγουν", δήλωσε πηγή προς το πρακτορείο Reuters. "Αρκετοί από τους μαθητές νοσηλεύονται με εγκαύματα", πρόσθεσε.

Ήταν η μεγαλύτερη πολύνεκρη από τρεις επιθέσεις εναντίον σχολείων που έχουν πραγματοποιηθεί αφότου ο στρατός άρχισε το Μάιο μια εκτεταμένη επιχείρηση εναντίον της Μπόκο Χαράμ, μιας ισλαμιστικής οργάνωσης το όνομα της οποίας σημαίνει στη γλώσσα των βόρειων Χάουσα "η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτωλή".

Ένοπλοι που πιστεύεται πως ήταν ισλαμιστές άνοιξαν πυρ τον περασμένο μήνα εναντίον σχολείου στη βορειοανατολική πόλη Μαϊντουγκούρι σκοτώνοντας εννέα μαθητές, ενώ μια παρόμοια επίθεση σε σχολείο στην πόλη Νταματούρου είχε ως αποτέλεσμα επτά νεκρούς λίγες μέρες νωρίτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα