Μακελειό με δεκάδες νεκρούς από επίθεση καμικάζι σε δυό τζαμιά της Υεμένης

Τουλάχιστον 5ο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής προσευχής της Παρασκευής στην πρωτεύουσα της Υεμένης.

Δεκάδες πιστοί σιίτες Μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά τζαμιά, όπου επιτέθηκαν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 55 και - σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Μασίρα - τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας απευθύνουν επείγουσα έκκληση σε όσους μπορούν να δώσουν αίμα. Οι τραυματίες καταφθάνουν συνεχώς και ξεπερνούν

τους 200.

Ενας καμικάζι ανατινάχθηκε αρχικά στο τέμενος Μπαντρ, στη νότια Σαναά, στη συνέχεια άλλος καμικάζι ανατινάχθηκε στην είσοδο του τεμένους τη στιγμή που οι πιστοί απομακρύνονταν τρέχοντας από το τζαμί. Η τρίτη επίθεση αυτοκτονίας είχε στόχο το τέμενος Αλ-Χασαχούς στη βόρεια Σανάα.

Η Σαναά βρίσκεται υπό τον έλεγχο της σιιτικής πολιτοφυλακής των Χούτι και ο θρησκευτικός ακήρυχτος πόλεμος των τελευταίων ετών μεταξύ σιιτων και σουνιτών στην Υεμένη, έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες άμαχους πιστούς.

Οι σημερινές επιθέσεις είναι οι πλέον πολύνεκρες μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από τη σχολή της αστυνομίας στη Σαναά, κατά την οποία 37 σκοτώθηκαν και 66 τραυματίστηκαν στις 7 Ιανουαρίου, όταν ακόμη η πρωτεύουσα δεν τελούσε υπό τον πλήρη έλεγχο των Χούτι.

The post Μακελειό με δεκάδες νεκρούς από επίθεση καμικάζι σε δυό τζαμιά της Υεμένης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα