Μαγειρεύουμε με ζυμαρικά! Συνταγή για φαρφάλες με ντομάτα, φέτα και μπαλσάμικο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Ένα πιάτο εύκολο, υγιεινό και με εκλεκτά υλικά «προσγειώνεται» στο τραπέζι με τις οδηγίες του Δημήτρη Σκαρμούτσου! Αν είσαι, ειδικά, μακαρονάς θα το λατρέψεις…

Υλικά

170 γραμμ. ζυμαρικά φαρφάλες2 κούπες ντοματάκια, κομμένα στην μέση1 κούπα πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση1/3 κούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι μπαλσάμικο2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο πολτοποιημένο½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι¼ κουταλάκι του γλυκού
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο4 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο110 γραμμ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη

Διαδικασία

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι, σουρώστε και στραγγίστε καλά. Σε μια λεκάνη ανακατέψτε τα ζυμαρικά, τις ντομάτες, τα σταφύλια και τον βασιλικό.

Όσο τα ζυμαρικά μαγειρεύονται, σε μια δεύτερη λεκάνη ανακατέψτε καλά το ξύδι, τα κρεμμυδάκια, την κάπαρη, την μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Σταδιακά, προσθέστε το λάδι στο μείγμα ξυδιού, ανακατεύοντας διαρκώς. Περιχύστε την σάλτσα που μόλις φτιάξατε πάνω στα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε καλά.

The post Μαγειρεύουμε με ζυμαρικά! Συνταγή για φαρφάλες με ντομάτα, φέτα και μπαλσάμικο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα