Λουκούλλεια τα γεύματα της ελληνικής προεδρίας – Υπουργός ζήτησε να κάνει σερφ στην Κάρπαθο

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση ειδικά αν είναι να ταΐσεις τους δανειστές σου. Να τους καλοπιάσεις και να τους δείξεις ότι τα λεφτά τους πιάνουν τόπο, ιδιαίτερα αν πρόκειται για τους ίδιους...

Η Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου σχεδόν καθημερινά όλο και κάποιος ή κάποιοι αξιωματούχοι -υπουργοί και άλλοι- βρίσκονται στη χώρα μας για συζητήσεις ή συνεδριάσεις.

Οπως μάλιστα αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, όλοι φεύγουν κατενθουσιασμένοι από την ελληνική προεδρία και την

ελληνική φιλοξενία.

Μόλις τελειώνει η δουλειά, αρχίζει η διασκέδαση. Τους παραθέτουν γεύμα ή δείπνο στα καλύτερα εστιατόρια, τους σερβίρουν τα καλύτερα μεσογειακά φαγητά, τρώνε άφθονες τσιπούρες, συναγρίδες, πίνουν τα καλύτερα κρασιά (αλλά και ούζο και τσίπουρο), τους κάνουν περιοδεία σε τουριστικούς τόπους, παίρνουν τα δωράκια τους (άλλοτε λάδι, άλλοτε ελιές, κρασιά, μέλι, λουλούδια, μαστίχα, κρόκο Κοζάνης κ.τ.λ.).

Κι ακόμη, απολαμβάνουν από προνομιακές θέσεις το Μουσείο της Ακρόπολης και τους άλλους αρχαιολογικούς χώρους και βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν ακόμη και... σέρφινγκ! Για παράδειγμα ο Αυστριακός υπουργός Ανάπτυξης Μίκαελ Λόσχ βρέθηκε να κάνει σέρφ στην... Κάρπαθο!

Οσον αφορά το γεύμα που παρατέθηκε τη Δευτέρα στο Ζάππειο, στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Ανάπτυξης, είχε απ' όλα: Από πλιγούρι με κρεμμυδάκια, τσιπούρα (αλανιάρα), τάρτες με ντομάτα και κατίκι Δομοκού έως και παγωτά μαστίχα και λουκουμάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα