Λούκα Κατσέλη: Είμαστε δυο βήματα πριν την άρση των Capital Controls

Για τα Capital Controls και τον χρονικό ορίζοντα άρσης όλων των περιοριστικών όρων στις κινήσεις κεφαλαίων μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega η Λούκα Κατσέλη.

Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι υπάρχουν 1-2 βήματα που πρέπει να γίνουν ακόμα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει κάποια νέα χαλάρωση (στο εβδομαδιαίο ποσό ανάληψης) πριν

την ολική άρση των capital controls:

«Υπάρχουν ένα δυο βήματα ακόμα που πρέπει να γίνουν πριν την οριστική άρση. Πρώτα να περάσουμε από την ειδική χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην κανονική χρηματοδότηση με φθηνότερους όρους και μετά μέσα στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς να προετοιμαστούμε για την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων που ελπίζω επαναλαμβάνω να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο» είπε η κ. Κατσέλη και συμπλήρωσε:

«Μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χρειάζεται κάποιος καιρός μέχρι να μπούμε σε μια κατάσταση ομαλότητας».

Στο ερώτημα αν θα χαλαρώσουν και άλλο οι όροι η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών σημείωσε: «Νομίζω πως ναι και θα σας πω γιατί, κρίνοντας απ’ την Εθνική. Αυτή τη στιγμή βγαίνουμε από τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης με πολύ ισχυρή ρευστότητα».

Η κ. Κατσέλη δήλωσε επίσης ότι όσοι δανειολήπτες πάνε στις τράπεζες να διαπραγματευτούν το δάνειό τους είναι σίγουρο ότι θα βρουν λύση, ενώ και για το τίμημα πώλησης της Finance Bank είπε ότι ήταν εύλογο, λόγω της κατάστασης της χώρας και των συνθηκών γενικότερα.

The post Λούκα Κατσέλη: Είμαστε δυο βήματα πριν την άρση των Capital Controls appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα