Λάθη στους τόκους των καταθέσεων – Κινδυνεύουμε με περαιτέρω επιβάρυνση

Νέο Γολγοθά καλούνται να ανέβουν οι φορολογούμενοι εξαιτίας λαθών που εντοπίσθηκαν στα στοιχεία των τόκων των καταθέσεων που ανήρτησε την προηγούμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) στο taxisnet.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν κάποιες τράπεζες

δεν ακολούθησαν εξ’ αρχής τις υποδείξεις της Γ.Γ.Π.Σ. εισάγοντας έτσι λάθος δεδομένα στο σύστημα. Τα λάθος αυτά στοιχεία των τόκων εγκυμονούν κίνδυνο πρόσθετης επιβάρυνσης για τους φορολογούμενους ενώ καλό θα ήταν να γίνει επαλήθευση των στοιχείων με τις βεβαιώσεις που έχουν λάβει από τα τραπεζικά ιδρύματα ώστε να αποφύγουν τυχόν επιπρόσθετες επιβαρύνσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο Taxisnet μεταφορτώθηκαν 25.000.000 εγγραφές με στοιχεία τόκων καταθέσεων από 40 τράπεζες για το διάστημα 21 Ιουνίου έως και 19 Ιουλίου. Τα προβλήματα στην διαδικασία εντοπίστηκαν εξ’ αρχής καθώς οι τράπεζες κοινοποιούσαν στο Υπουργείο Οικονομικών στοιχεία διαφορετική μορφής και περιεχομένου από αυτά που είχε ζητήσει η γενική Γραμματεία πληροφοριακών Συστημάτων.

Τέλος, ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι το 10% των στοιχείων όπου έστειλαν οι τράπεζες στην ΓΓΠΣ, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα καθώς πολλοί τραπεζικοί λογαριασμοί δεν συνοδεύονται από το ΑΦΜ του καταθέτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα